Cake Pops

pops 01

Cake Pops

By Jeanette Published: april 25, 2013

  Prøve noe nytt? Hvorfor ikke lage kake på pinne? Har du lyst å imponere med bakingen så anbefaler jeg disse!

  Ingredients

  Instructions

  1. Du trenger en kakebunn, sukkerbunn eller brownie. Du vil også trenge noe å sette Cake Popsene nedi for at de skal kunne stå. Jeg bruker oasis og blomsterpotter slik vist på bildet.
  2. Jeg foretrekker å bruke brownie til kakekulene, da den er litt mykere inni, men fortsatt får litt knasene biter innimellom da den er hardere på toppen. Her har jeg brukt en Brownie langpanne ferdigmix fra Toro. Smuldre kaken.
  3. Smelt smøret og tilsett deretter sjokoladen i en kasserolle. Rør dette sammen, for så å jobbe dette inn i brownien. Jeg liker å bruke engangshansker når jeg jobber med kakedeig på denne måten. Du vil ende opp med en ganske fast deig til slutt.
  4. Lag kuler av deigen, klem ut mest mulig luft for å få kulene så faste som mulig. Du vil ikke ha for store kuler, da de vil bli for tunge og stikker seg gjennom pinnen etter de er pyntet. Dersom deigen smuldrer lett kan du evt tilsette ett egg for å få deigen til å henge bedre sammen. Sett i pinnene, og sett til avkjøling. Tips: her kan du også smelte sjokolade og sette på tuppen av pinnen før du stikken pinnen i kulene.
  5. Jeg pynter noen med sjokoladetrekk. Jeg smeltet hvit sjokolade i vannbad. Jeg synes ikke det var så lett å farge sjokoladen tross jeg hadde kjøpt en god konditorfarge. Jeg forsøkte meg på fiolett, men den ble grå. Husk å tilsette litt og litt dersom du velger å farge sjokoladen. Men tross at fargingen ikke gikk etter planen, ble den heldigvis grå, som da var innenfor fargetemaet som var ønsket; Grått, lilla og hvitt.
  6. Dypp Cake Popsene i sjokoladen og strø straks over ønsket strøssel slik at den fester seg før sjokoladen stivner. Settes kaldt slik at de får stivne.
  7. Resten av Cake Popsene bestemte jeg meg for å dekorere med sukkerfondant. Jeg kjevlet ut fondanten, og trykket ut syv sirkler til hver blomst. Jeg hadde en pepperkakeform, men du kan fint bruke et champagneglass til å lage sirklene. Jeg festet de tre innerste først på toppen av kulen og la de litt inni hverandre, klemte de litt sammen slik at de festet seg til hverandre. De fire siste festet jeg én og én fra bunnen av kulen med et tynt lag vann jeg hadde strøket på med en våt finger. Bøy bladene litt utover og sett kaldt og tørt slik at fondanten får stivne.
  8. Bland sammen de forskjellige Cake Popsene før servering.
  9. Den ene ble en blomsterbukett.
  10. Server og imponer!

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.