Kake med lokk av sukkerfondant

Kake 15

Kake med lokk av sukkerfondant

By Jeanette Published: desember 16, 2013

  • Prep: 1 hr 5 mins

Her er et par tips til en superenkel kake variant med inspirasjon til måter å pynte på;) Bruker ca 15 minutter på å klappe sammen kaka, og ca 45 minutter til pynting av en vanlig kake. Barbie-kake krever litt mer tid første gangen man lager den.

Ingredients

Instructions

  1. Planlegg litt i forkant om hvilket utseende du ønsker på kaken og farger. Sukkerfondant får du kjøpt hosbl.a. panduro, jernia, traktøren og noen matbutikker med godt utvalg. En "kloss" fondant dekker ikke en hel kake... Muligens 45% hvis du er møysommelig.
  2. Dynk gjerne bunnen i litt melk før du setter på fyllet, slik at kaken ikke blir tørr.
  3. Pisk kremfløten og dekk kaken jevnt over. Lag gjerne kaken dagen i forveien før du dekorerer, så den får satt seg(se "fold" i skjørtet på barbie-kake, den burde ikke vært der, men kom sakte men sikkert sigende.... lagde alt samme dag...)
  4. Sukkerfondanten må holdes unna vann(den smelter helt vekk i vann). Jeg bruker litt melis når jeg jobber den ut, men husk at melisen kan sette "flekker" på lokkene du lager. Prøv deg litt fram.
  5. Bruk kjevle, pizzaskjærer, målebånd og de hjelpemidlene du føler er fornuftige. Jeg synes det er veldig greit å måle kaken, og deretter kunne være sikker på at stykket/lokket jeg har kjevlet ut vil passe når jeg legger den på kaken.
  6. Skjær bort de ujevne kantene når du har kledd hele kaken.
  7. Skjær ut resten av dekorasjonen. Bruk gjerne pepperkakeformer. Bokstavene har jeg laget med hjelp av en smørkniv.
  8. Når du fester dekorasjonen oppå kakelokket, kan det være en idé å ta litt vann på ene fingeren og stryke på undersiden av det du skal feste. Slik smelter fondanten fast i hverandre. Lykke til! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.