Pinnekjøtt

pinnekjøtt 07

Pinnekjøtt

By Jeanette Published: desember 15, 2013

  Etter mange bekymringer for hvordan vår første pinnekjøttmiddag i egen heim skulle gå, fant vi ut at det egentlig ikke er noe hokus-pokus. Beregn god tid, og husk å sjekke om kjøttet du har kjøpt er gryteklart eller ei;) Takk igjen til svigermor som geleidet oss gjennom matlagingen!

  Ingredients

  Instructions

  1. Vi valgte pinnekjøttet Tind denne gangen. Vi beregnet 400g per pers, og det var perfekt mengde. Alt ble spist! Sett pinnekjøttet i rikelig med kaldt vann dagen i forveien. Sjekk pakken, da det varierer med hvor lenge kjøttet skal ligge i vann. Vi lot det ligge i 12 timer uten å bytte vann. (Det var enda litt tid til gjestene skulle komme da kjøttet var ferdig utvannet, så vi tok kjøttet ut av vannet og la det i kjøleskapet et par timer.)
  2. Vi brukte ikke bjørkepinner. Kjøttet ble kokt med vann som dekket ca 2/3 av kjøttet i 2t og 15 - 30 min. Sjekk at kjøttet slipper beinet før du tar det opp.
  3. Etter å ha tatt kjøttet over i en form, bruker du fettet som legger seg øverst i vannet som er igjen i kasserollen etter kokingen. Fettet fisket jeg opp med en øse som jeg forsiktig presset ned i væsken, slik at kun det øverste laget sivet ned i øsa.
  4. Hell fettet over kjøttet. Fres det i ovnen 15-20 minutter på 200 grader. Når kjøttet er ferdig frest, legg over på serveringsfat og hell sjyen fra forma over i sausnebb.
  5. Server med poteter, rødkål og Kålrabistappe, eller det du måtte ønske! God jul:)

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.