Pærekake med valnøttglasur

Pære 15

Pærekake med valnøttglasur

By Jeanette Published: juni 9, 2014

 • Prep: 55 mins
 • Cook: 60 mins
 • Ready In: 1 hr 55 mins

Her er nå den nye favoritten når det gjelder kaker for min del. Denne var utrolig saftig og smakte helt herlig sammen med krem og valnøttglasur. Oppskriften fant jeg på vakrehjem.com, men jeg tror de hadde glemt bl.a. væske i kakerøren, så jeg endte med å gjøre en del justeringer. Kaken var en kjempesuksess, til og med for de som vanligvis ikke foretrekker valnøtter!

Ingredients

Instructions

 1. Sett ovnen på 170 grader. Du trenger en 26 cm springform.
 2. Jeg bruker ofte Bourbon vanilje istedet for vaniljesukker, spesielt i oppskrifter hvor du lett kan se de små svarte vaniljefrøene.
 3. Bland de tørre ingrediensene til kaken i en bolle. Og del smøret i litt mindre biter slik at det blir mykt i romtemperatur.
 4. Skrell, del pærene og fjern kjernen. Jeg delte de på langs, i 8 deler hver.
 5. Putt oppi egg, smør og melk. Rør med miksmaster til du får en jevn røre.
 6. Røren vil være ganske tykk og ikke spesielt flytende, men derimot luftig.
 7. Jeg foretrekker bakepapir i bunnen av formen, og smurte med smør og for så å riste et tynt lag med mel inni den smurte formen. Legg pærer i bunnen.
 8. Legg oppi røren, og ha noen pærer på toppen. Sett midt i ovnen i 60 minutter.
 9. Mens kaken steker, kan du lage glasur. Start med brunt sukker, ufortynnet saft og saften fra en appelsin. Tips er å klemme saften ut av appelsinen i en bolle, for så å sile den over i kasserollen.
 10. Rør rundt, kok opp og la væsken koke til den er redusert til ca halvparten. Jeg hadde platen på høy varme med omrøring. Det tok ca 20 minutter å redusere væsken.
 11. Ta kasserollen til siden. Tilsett resten av ingrediensene, kok opp og la koke i et par minutter. Glasuren serveres lunken over kaken.
 12. Vi skulle derimot ha med oss kaken i et selskap, og måtte avkjøle glasuren og ta den med. Det gikk veldig fint å varme opp glasuren i vannbad før servering.
 13. Kaken avkjøles på rist etter steking. Server med krem og valnøttglasur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.