Japansk Biffsuppe

Biffsuppe 07

Japansk Biffsuppe

By Jeanette Published: juli 27, 2014

  • Yield: Middag for 3 personer
  • Cook: 40 - 45 mins

På tide å prøve noe nytt? Denne er spennende og god på smak. (etter oppskrift fra MatPrat.no med noen endringer)

Ingredients

Instructions

  1. Finn fram alt du trenger. Start med en kasserolle hvor du koker opp buljong. Når buljongen er klar, tilsetter du saften av 1,5 lime. Smak til med soyasaus. Soyasaus og lime skal balanseres, det skal ikke smake for mye soyasaus og ikke for mye lime, prøv deg fram.
  2. Finhakk ingefær og hvitløk. Chili skjæres i ringer. Tilsett i suppen. La dette småkoke.
  3. Kjøttet skjæres i tynne strimler, og stekes raskt i olje med salt og pepper på hver side. Sett samtidig nudlene til kok etter anvist koketid på pakken oppi suppen.
  4. Legg kjøttet til side med lokk, slik at det ikke blir kaldt.
  5. Tilsett løk de siste 90 sekundene av koketiden, og bønnespirene det siste minuttet. Tilsett koriander rett før du tar kasserollen av platen.
  6. Server suppen med biff på toppen.

2 kommentarer til “Japansk Biffsuppe”

  1. Hei, dette er ei fantastisk oppskift. Men eg bruker berre halvparten så mykje buljong, dvs 3 terninger på 1,5 l vann. Blir Ikkje suppa di veldig salt med 6 terninger?

    1. Heisann!

      Jeg har en samboer som er glad i salt i maten, så mulig smaksløkene våre er litt “numme” akkurat når det kommer til salt! Godt innspill, så det kan være et tips at blogger’n her er litt ivrig på buljongterningene, og maten kan derfor bli for salt for enkelte! Skal huske på det neste gang jeg legger ut en oppskrift;) Mulig det blir litt mindre neste gang!

      Med vennlig hilsen Jeanette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.