Reinsdyrstek

Reinsdyrstek 07

Reinsdyrstek

By Jeanette Published: november 24, 2014

  • Cook: 2 hrs 45 mins

Det er deilig med stek nå som det nærmer seg vinter. Lettvint middag, da den så og si lager seg selv.

Ingredients

Instructions

  1. Før du starter er det greit at steken har fått ligge i romtemperatur en halvtimes tid. Sett ovnen på 125 grader. Skrell og del opp grønnsakene. Legg i en form med vann/buljong og noen klatter med smør. Kvern over salt og pepper i forma. Brun steika raskt på alle sider i en panne med smør, slik at den får en fin og mørk stekeflate.
  2. Sett steketermometer i kjernen av kjøttet. La stå i ovn i ca 1 time på 125 grader. Skru deretter opp til 150 grader, og la stå ca 1 time til. Hold øye med steketermometeret. Vi tok ut steka da den viste 70 grader, og den var da rosa og fin da vi delte den opp. (Når du googler viser de fleste oppskrifter at den er gjennomstekt ved 70 grader, men det er ikke vår erfaring.)
  3. Ta ut kjøttet, og la det hvile et kvarters tid før du skjærer i det. Du vil nå ha en fin kraft i forma som du kan bruke i sausen. Grønnsakene serverer du ved siden av steka, sammen med poteter og tyttebærsyltetøy. (Lerums Utvalde tyttebærsyltetøy med tranebær og eple er vårt tips når det kommer til syltetøy du kjøper i butikken)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.