Skylanders kake

Skylanders 06

Skylanders kake

By Jeanette Published: november 24, 2014

  • Prep: 2 hrs 0 min

Det er gøy å pynte kaker til barna! Ekstra stas å komme i bursdag med en overraskelse i kaketina. Her er et lite tips til pynting, selve kaken er en enkel bløtkakebunn som er delt opp og fylt med vaniljekrem, krem og syltetøy som jeg lager dagen i forveien som en bløtkake.

Ingredients

Instructions

  1. Selve kaken er kjekt at har stått fra kvelden i forveien, så den får satt seg litt før du begynner å pynte. Jeg foretrekker å pynte med marsipan og sukkerfondant samme dag som kaken skal spises. Finn deg et motiv du har lyst å lage, denne gangen gikk jeg for Skylanders-figuren Shroomboom. Sett av god tid.
  2. Det kan være kjekt å bruke litt melis hvis fondanten fester seg til bordet når du kjevler den ut. Men stort sett er det marsipan jeg bruker melis til. Pizzaskjærer er fint å skjære med.
  3. Først forsøkte jeg å lage en enkel variant av basen som spillfigurene står på.
  4. Kle kaketoppen med hvitt, så litt brunt og svart på sidene. Der hvor fondanten overlapper hverandre, kan du stryke på litt vann så den kleber seg til hverandre. Prøv å ikke søl med vannet, da sukkerfondanten vil få flekker.
  5. Logoen innså jeg at ble litt for vanskelig for meg å lage i fondant, så jeg brukte kaketusjene. Samme gjorde jeg med navnene til bursdagsbarna for å spare litt plass, og på det svarte i munnen bestemte jeg meg for tusjbruk. Figuren har jeg ellers skjært ut med kniv, og til de runde figurene har jeg noen former jeg har kjøpt som kom i 3 forskjellige størrelser. Men har du ikke dette, bruk noen glass, tomme krydderglass, lokk eller hva som helst til å trykke ut rundingene. Når jeg har skjært/trykt ut fasongene i fondant som jeg ønsker å bruke på kaken, så fukter jeg baksiden forsiktig med litt vann, kan bruke fingrene til å stryke på, før jeg plasserer de på kaken. Du kan også feste figurene med Royal Icing, men de vil da bygge litt opp fra kaken. Lykke til og ha det gøy!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.