To etasjes sjokoladedrøm

kake 24

To etasjes sjokoladedrøm

By Jeanette Published: november 18, 2014

 • Prep: 4 hrs 5 mins
 • Cook: 55 mins
 • Ready In: 5 hrs 0 min

Jeg ble veldig inspirert og klarte ikke dy meg etter en kollega kom hjem fra England med en bilde av en spesiell kakekreasjon. Jeg fant ut at dette må da gå an å lage i sjokolade, og visst ble det kake! Sett av god tid, da jeg tror jeg brukte ca 5 timer på å lage og å finne ut av ting underveis.

Ingredients

Instructions

 1. Finn fram alt du trenger og varm ovnen i hht anvisning på pakken. Bland kakemiksen etter anvisning.
 2. Sett kakene i ovnen, og fordel røren i smurt springform. Jeg liker å bruke bakepapir i bunnen.
 3. Kakene vil trenge lengre steketid enn hva som står på baksiden av kakemikspakken. 12 cm tok jeg ut etter 35-40 minutter i ovnen og 20cm tok jeg ut etter 55 minutter. Sjekk med en tretannpirker at de er gjennomstekt. Sett kakene til avkjøling.
 4. Skjær vekk toppen. (disse kan brukes som en egen kake/sjokoladebombe med litt glasur og strøssel på toppen) Del kakene i to. La de enda ligge til de er helt avkjølte mens du forbereder resten.
 5. Smelt to runder med 250g mørk sjokolade på lav varme, og hell utover to bakepapirkledde stekeplater.
 6. Fordel sjokoladen utover platene og sett til avkjøling. Vil du at dette skal gå litt raskere, sett i fryseren.
 7. I mellomtiden kan du sette fyll på kaken. Pisket krem, gjerne med litt bourbon vanilje, vaniljesukker eller sukker. Bringebærsyltetøy og appelsinsjokolade i små biter. (Fyllet er min kollega, Ellens idé. Stor suksess!)
 8. Smelt 50-70g hvit sjokolade og sett i en "deco-penn".
 9. Lag mønster på av ønsket slag på de to platene med mørk sjokolade. Sett til avkjøling.
 10. Her prøvde jeg meg fram for å finne noe å lage støtte av inni kaken. Det viste seg at sugerør ble løsningen.
 11. Sett sugerøret gjennom kaken, og klipp av ca en mm ned i kaken.
 12. Jeg valgte å sette fem "støtter" til etasje nr to.
 13. Så la jeg på papplaten jeg hadde klippet til, og satte kakene oppå hverandre.
 14. Jeg lagde litt glasur av melis, bakepulver og kaffe slik at kaken skulle bli mer saftig. Fordelte dette utover toppene.
 15. For å lage "spir" av sjokolade, så kokte jeg vann og hadde en pizzaskjærer nedi, og når denne var blitt varm, smeltet jeg meg gjennom sjokoladen for å kutte ønsket mønster. På det ene brettet hadde sjokoladen bøyd seg litt oppover i kantene, dette smeltet jeg bort/skjærte bort med en kniv som også var varmet i det kokte vannet. Jeg flyttet bitene over på brett, og avkjølte disse litt før jeg begynte å montere de på kaken.
 16. Lag Royal Icing. Fest først sjokoladespirene på den øverste etasjen med Royal Icing.
 17. Prøv gjerne å fordel litt forskjellige høyder rundt kaken.
 18. Så fester du spirene på den nederste etasjen. Servér, og du vil få et aldri så lite "wow" fra gjestene. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.