Kyllingboller i hjemmelaget, rask karrisaus

Kyllingboller 14

Kyllingboller i hjemmelaget, rask karrisaus

By Jeanette Published: januar 19, 2015

  • Yield: 70 stk kyllingboller
  • Cook: 1 hr 20 mins

Kyllingboller kan brukes til så mangt! For å nevne noe: pasta, tapas, i supper og i deilig karrisaus. Denne oppskriften er helt basic, slik at du kan bruke krydder eller friske urter for å få andre varianter. Prøv deg fram!

Ingredients

Instructions

  1. Finn fram det du trenger. Bruk gjerne en stor bakebolle til å blande kyllingfarsen. Jeg foretrekker å jobbe med engangshansker.
  2. Finhakk hvitløk, og bland sammen alle ingrediensene. Jobb farsen godt sammen slik at den blir jevn og smidig. Jeg liker å forme bollene med en ss og en ts som vist på bildet.
  3. Stekes i panne med smør på middels høy varme i flere omganger.
  4. Bollene tar ca 50 minutter å lage, og kan gjerne lages dagen i forveien hvis ønskelig. Så varmer du de bare opp i saus før servering.
  5. Start med å steke hakket løk og hvitløk med smør og karri til løken er blank. Jeg bruker nok litt mer karri enn jeg har satt i oppskriften, da jeg liker mye smak. Tilsett ferdig utblandet hönsbuljong og gi det ett oppkok.
  6. Hell over i en bolle og kjør sausen jevn med en stavmikser. Tilsett 1ss maizenna. (Jeg rister den ut i litt kaldt vann i en liten boks med lokk, slik at den ikke klumper seg, så heller jeg den over i sausen.) Bland med stavmikser.
  7. Sett sausen tilbake i kasserolle med kyllingbollene, la koke i et par minutter.
  8. Grovhakk tomater og tilsett rett før servering.
  9. Server gjerne med ris og hvitløksbaguette. Ha noe grønt på siden hvis du føler for det. God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.