Teriyakibiff


Teriyaki biff 12

Teriyakibiff

By Jeanette Published: januar 18, 2015

  • Yield: Middag for 3 personer
  • Cook: 45 mins

Jeg leste på millasmat.com at i Japan er følgende vanlig: "Tradisjonelt sett pleier man ikke å snakke mens man spiser middag sammen, men det gjelder kun for middagen. Dette er av respekt for kokken, fokuset skal være på å nyte maten." Denne japansk-inspirerte retten er så god, at du lett kan falle til manerer nevt over...

Ingredients

Instructions

  1. Start med marinaden, gjerne god tid i forveien før du skal ha maten ferdig. Finhakk ingefær og hvitløk.
  2. Bland alle ingrediensene til marinaden, og hell over kjøttet i en ziplock pose. Klem ut luften før du lukker posen og sett i kjøleskap. Jeg marinerte kjøttet ca 2 timer. Men legg gjerne kjøttet i marinade kvelden i forveien.
  3. Finn fram det du trenger.
  4. Strimle grønnsakene klare før du starter på resten.
  5. Begynn å steke kjøttet samtidig som du setter nudelvann til koking. Kjøttet skal først brunes på høy varme på alle sider, bruk gjerne litt olivenolje.
  6. Deretter senker du varmen til middels, heller over marinaden, og la steke med lokk i ca et kvarter. Husk å snu på kjøttet slik at det blir jevnt stekt.
  7. Kok nudler og grønnsaker sammen i rikelig med vann i 5 minutter. Hell deretter av vannet.
  8. La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer i det. Skjær kjøttet i tynne skiver.
  9. Legg kjøttet over nudler/grønnsaker. Hell over litt marinade, og dryss over hakket koriander. Server.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.