Epleroser

epleroser 08

Epleroser

By Jeanette Published: mai 13, 2015

 • Yield: 6 stk
 • Prep: 15 mins
 • Cook: 45 mins
 • Ready In: 60 mins

Disse ser utrolig lekre ut og er lette å lage. Jeg fant en video på nett som viste hvordan man lager disse herlige små kreasjonene. Kan for eksempel serveres varme sammen med vaniljeis eller vaniljesaus.

Ingredients

Instructions

 1. Sett ovnen på 190 grader og legg butterdeigsplatene på benken, én og én.
 2. Klargjør en bolle med vann og saften av en halv sitron. Del eplene i to. Fjern kjernen. Del i tynne skiver.
 3. Legg epleskivene oppi sitronvannet. Sett bollen i 3 min på full effekt i mikro, slik at epleskivene blir litt myke. Hvor lang tid skivene trenger i mikro avhenger litt av epletypen. Sett de inn igjen i ett minutt på full effekt hvis de fortsatt er harde. Repeter så mange ganger som nødvendig.
 4. Hell eplebitene over i en sil. Kjevle ut butterdeigen slik at den blir litt tynnere og større. Del den i to på langs. Fordel curd på midten av remsen. Dryss over litt vanilje og kanel. Legg eplebiter oppå hverandre langs den ene kanten.
 5. Brett over kanten du ikke har epler på. Start å rulle fra den ene siden, og du vil få en liten butterdeigsblomst hvor epleskivene blir som roseblader. Hvis kreasjonen ser helt katastrofe ut, ikke fortvil. Putt den oppi forma og dytt eplebitene litt hit og dit, og den vil bli fin til slutt!
 6. Sett inn i ovn og stek i 45 minutter.
 7. Sikt gjerne litt melis over før servering.
 8. Bon appétit!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.