Christine’s delight (nydelige ovnsbakte poteter)

potet06

Christine's delight (nydelige ovnsbakte poteter)

By Jeanette Published: september 6, 2015

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 2 hrs 50 mins
  • Ready In: 3 hrs 20 mins

Jeg er veldig glad i poteter i alle varianter, men denne er favoritten over alle favoritter! Hun som lager disse bruker gjerne hvit cheddar som er sterkere på smak(jeg fant ikke dette i butikken) og bruk gjerne også gressløk!

Ingredients

Instructions

  1. Sett ovnen på 200grader. Jeg skulle gjerne hatt tak i poteter med litt tykkere skall, gjerne en Rosewald, slik at jeg bare prikker skinnet med en gaffel og legger den i ovnen. Men med litt folie klarer du fint å lage "potet-skåler" for denne varianten av ovnsbakte poteter.
  2. Vi kjøpt ganske store poteter. Så jeg hadde de inne i ovnen i 2 timer og 15 minutter.
  3. Ta ut potetene. Del de i to slik at de ligger godt på et flatt underlag. Skrap ut poteten med en skje, og ta vare på skallet så du får en skål.
  4. Finhakk løk, og bland sammen med potet og smøret. Tilsett fløte for ønsket konsistens. Tilsett salt og pepper. Jeg sparte litt av osten til å ha på toppen, men bland gjerne all osten inn i stappen.
  5. Sett stappen i potetskålene, strø eventuelt litt ost på toppen. Legg tilbake i oven. Jeg satte ned temperaturen til 150grader(grunnet kveldens stjerne, nemlig indrefilet av elgkalv, som lå i ovnen) og lot de stå 35 minutter. Du kan gjerne skru opp temperaturen og velge grillfunksjonen de siste minuttene, for å få en fin overflate på potetene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.