Fabians koteletter (Kasselutter)

Kasselutt 05

Fabians koteletter (Kasselutter)

By Jeanette Published: mars 5, 2016

 • Yield: Middag for fire personer
 • Prep: 20 mins
 • Cook: 40 mins
 • Ready In: 60 mins

Dette er en oppskrift min mann har funnet på, og her er det masse gode smaker. Husk å smake med både kotelett, couscous og saus sammen. Kjempegodt!

Ingredients

Instructions

 1. Sett ovnen på 200grader, over- og undervarme. Start med å kutte løk, purre og chorizo.
 2. Skjær små terninger av chorizo, og grovhakk løk og purre. Stekes i flere omganger, så start med å legge ca 1/3 av hver sort i stekepannen. Bruk høy temperatur og rikelig med smør. La dette steke sammen i ca 1 minutt.
 3. Gni kotelettene med salt og pepper. Stek to og to om gangen sammen med løk, purre og chorizo. Putt to koteletter oppi pannen sammen med det andre. Stek ca 5 minutter på hver side hvis kotelettene er litt tykke.
 4. Legg alt innholdet i stekepannen over i en ildfast form. Gjenta i to omganger til.
 5. Legg ost over. Du kan også slenge oppi et par klatter med smør. Sett inn i ovnen og la steke i 40 minutter.
 6. Mens kotelettene steker, kan du røre ut pulveret til sausen i rømmen. Sett i kjøleskap fram til servering.
 7. Couscousen kan du vente med fram til kotelettene begynner å nærme seg ferdig, da den kun skal trekke 5 minutter. Jeg koker opp vann i vannkoker, i dette tilfellet 3 dl. Så rører jeg ut buljongterningene i vannet, og så blander jeg couscous, buljong og en klatt med smør i en beholder med lokk. Så lar jeg den stå i 5 minutter. Forsøker å få dette ferdig til tidspunktet kotelettene skal ut av ovnen.
 8. Når du tar ut kotelettene, løft de over på et serveringsfat. Igjen i formen vil det være litt løk, purre, chorizo og ganske mye væske/fett. Hell det som ligger igjen i formen opp i den ferdige cousousen, bland sammen og servér. Mer smakfull couscous får du ikke! Utseendemessig er ikke dette den mest fancy retten å sette på bordet, men guri malla så godt det smaker! Vel bekomme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.