Familiegrateng

Grategn 06

Familiegrateng

By Jeanette Published: mars 12, 2016

  • Yield: Middag for 4-5 personer
  • Prep: 30 mins
  • Cook: 20 mins
  • Ready In: 50 mins

Denne er mild og fin, og du kan lure inn flere grønnsaker i oppskriften hvis ønskelig. Ingrediensene er bare å bytte ut, da jeg valgte å blogge en ganske basic og enkel variant av grateng. Planen er å prøve med chili-chorizo og bladpersille neste gang.

Ingredients

Instructions

  1. Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme. Sett pastavann til kok, og sett i pasta når vannet koker og følg koketiden på pakken. Anbefaler litt olje i vannet slik at pastaen ikke kleber seg.
  2. Start med skive pølsene og steke de lett. Hell over i stor form.
  3. Skjær opp løken, og stek lett i litt olje. Legg over pølsene i forma. Ikke glem pastaen, slå ut vannet i dørslag når ferdig.
  4. Kvern over salg og pepper. Dryss over litt timian. Start med sausen. Først smelter du smøret. Deretter blander du inn mel til en jevning. Spe ut med melk under omrøring. (Hvis du heller i en liter og rører om etterpå, vil det klumpe seg. Spe ut vil derfor si at du tilsetter litt og litt melk mens du rører ut mellom hver gang.) Gi sausen ett oppkok. Sausen skal gratineres, og trenger derfor ikke være spesielt tykk. Tilsett 2/3 av osten og litt salt og pepper.
  5. Legg pasta over i formen, og hell ostesausen jevnt over. Legg resten av osten på toppen. Gratiner i ovn i 20 minutter, skru gjerne på grillfunksjon og juster varmen opp de siste to minuttene for å få litt farge og en fin stekeskorpe.
  6. Sett gjerne fram Gastromat på bordet sammen med gratengen. De minste rundt bordet trenger kanskje ikke denne på toppen, da krydderet inneholder en god del havsalt. Synes Gastromat gjør seg på en slik rett, selv om de proffe kanskje skjærer en aldri så liten grimase:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.