Svigermors sveler

svele 07

Svigermors sveler

By Jeanette Published: mars 27, 2016

  • Yield: ca 20 stk
  • Prep: 30 mins

Mannen min fikk den beste idéen i påsken, nemlig at han skulle lage sveler! Ikke dumt å få snike i svigermors oppskriftsbok og finne supersveler:) Tusen takk!

Ingredients

Instructions

  1. Start med å piske egg og sukker til eggedosis.
  2. Hornsalt og natron tilsettes i syrnet melk. Bruk gjerne originalemballasjen, og rør deretter rundt. Dette gjør du for å starte den kjemiske prosessen som gir deg en luftig røre og etter husmorstips skal dette mildne smaken på hornsaltet. Følg med etter du har rørt rundt, denne vil flyte over om kort tid. Hell over i røren før det bobler over.
  3. Tilsett resten av ingrediensene. Vi endte med å tilsette litt mer enn 500 g mel, da røren skal være tykk nok til at du skal kunne lage ringer i røren slik vi forsøker å vise på bildet.
  4. Røren skal brukes kort tid etter du har laget den, da den kjemiske heveprosessen i natron ble startet da den ble tilsatt i melken. Hornsaltet vil gi små fine bobler i svelene under steking, da hornsaltet starter å virke ved ca 60 grader. Start stekingen på ferdig oppvarmet steketakke.
  5. Svelene skal ha en fin lys farge på begge sider. Bruk litt formfett hvis svelene ikke slipper takken.
  6. Rykende ferske sveler kan fortsatt gi litt smak av hornsalt. La de gjerne hvile et par minutter før servering.
  7. Server gjerne med smør, sukker, brunost, syltetøy og kaffe.
  8. "En vellykket svele skal kunne brettes over uten å revne."

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.