Oreokake

oreo 07

Oreokake

By Jeanette Published: april 19, 2016

  • Prep: 3 hrs 40 mins

Jeg skulle lage "noe søtt" til en anledning, men hadde dessverre dårlig tid og mange planer denne dagen. Da fant jeg ut at hvis jeg laget et kake som gikk raskt å blande sammen(30-40 min), og deretter kunne stå i kjøleskapet resten av dagen for så å være klar til kvelden, måtte dette være beste løsning. Jeg prøvde meg derfor på en norsk variant av ostekake med oreokjeks.

Ingredients

Instructions

  1. Bland gelépulver med 2,5 dl kokt vann(halvparten av mengden oppgitt på pakken). Rør ut og sett kjølig. Bruk en springform i str 26 cm. Knus to pakker kjeks og press de sammen til bunn. Sett bunnen i fryseren mens du fortsetter.
  2. Bland philadelphiaost, melis og vanilje godt sammen med miksmaster. Rør inn rømmen, og deretter den avkjølte/lunkne geléen. Stivpisk krem i egen bolle.
  3. Del kjeksene i den siste pakken i to.
  4. Vend inn krem i røren for hånd til du får en røre fri for klumper.
  5. Hell røren over kjeksbunnen og fordel de delte kjeksene til pynt på toppen. Sett i kjøleskap. Kaken bør stå i minimum tre timer.
  6. Jeg satte kaken ca 20 minutter i fryseren før jeg løftet kaken over på kakefat. Dette for at bunnen ikke skulle smuldre fra hverandre ved flytting.
  7. Server gjestene... og deg selv!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.