Spider-Man kake

Spiderman01

Spider-Man kake

By Jeanette Published: april 18, 2016

 • Yield: 1 stk
 • Prep: 1 hr 30 mins

Her kommer inspirasjon til å lage en variant av Spider-Man kake. Den er enkel å lage, og de små synes denne er tøff!

Ingredients

Instructions

 1. Jeg starter med å piske fløten til krem.
 2. Pakk ut kakebunnen, og la lagene ligge slik de kom fra butikken. Kakebunnen er rund, men du vil ha en noe oval form som er litt smalere i ene enden hvor haken skal være. Riss inn fasongen i det øverste laget av kakebunnen før du begynner å skjære til en ansiktsfasong. Ta litt og litt om gangen fra hver side hvis du er i tvil.
 3. Når du er ferdig å skjære ut en fasong som kan ligne et ansikt, begynner du med det nederste laget av kakebunnen. Jobb gjerne på fatet/underlaget kaken skal bli servert på. Dynk/spe gjerne litt melk utover bunnen slik at den ikke blir så tørr. Legg på ønsket fyll. Dynk/spe melk også over neste lag.
 4. Dekk deretter kaken med krem. Bruk for eksempel en palettkniv (eller pannekake-spade som jeg kaller det), til å fjerne overflødig krem. Du er ute etter å lage en jevn overflate både på sidene og toppen.
 5. Sett kaken i kjøleskapet mens du kjevler ut rød fondant. Dekk kaken med rød fondant. Kutt vekk overflødig fondant rundt kanten nede.
 6. Kjevle deretter ut hvit fondant. Skjær ut en type halvsirkel/halvmåne som er spissere i den ene enden. Legg de forsiktig oppå kaken og se at de passer. Hvis ikke er det bare å forsøke på nytt.
 7. Kjevle ut den sorte fondanten. Nå kan du bruke de hvite til mal oppå den sorte når du skjærer til. Slik vil du kunne få en jevn, svart kant utenfor den hvite biten.
 8. Nå kan du lage edderkoppnettet med glasuren du har på tube. Sikt deg inn med de sorte fondantbitene du har skjært ut. Tegn streker i kryss med sentrum mellom der du vil plassere øynene. Tegn deretter nettet i spiralform ut fra midten.
 9. Legg på de svarte bitene, de vil feste seg i glasuren. De hvite bitene kan du stryke lett med litt vann på en finger, på undersiden, slik at de fester seg til den svarte fondanten. Vært sparsom med vannbruken, da fondant løser seg opp i vann.
 10. Du vil ha fondant til overs, dette kan oppbevares i separate lukkede poser i kjøleskapet. Eventuelt kan du lage mer pynt ved siden av, kanskje skrive navn til burdagsbarnet. Det er bare fantasien som setter grenser. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.