Brennende kjærlighet

brenn 12

Brennende kjærlighet

By Jeanette Published: mai 2, 2016

  • Yield: 4 porsjoner
  • Prep: 55 mins

Brændende kærlighed er en dansk rett som ofte serveres på valentinsdagen i Danmark. Oppskriften her er inspirert av retten, og jeg fant den på Matprat.no for flere år siden.

Ingredients

Instructions

  1. Finn fram det du trenger. La gjerne mengde melk og ost du trenger, stå framme i romtemperatur til du skal bruke det.
  2. Skrell og del opp poteter i terninger. Dekk potetene med vann. Tilsett hakket purreløk og buljongterningene. Kok opp, og la småkoke i 20 minutter.
  3. Mens du venter på at potetene skal koke, kan du skjære opp bacon og sjampinjong. Vent med stekingen fram til potetene koker og du setter 20 minutter på kjøkkenklokken.
  4. Husk at baconet gir fra seg mye fett, så det er ikke sikkert du trenger smør til stekingen. Kvern over litt pepper ved steking.
  5. Sil vannet av potetene når de er klare. Mos sammen med smør og melk.
  6. Rør inn osten til slutt sammen med salt og pepper.
  7. Legg opp mosen på en tallerken. Legg stekt sopp og bacon oppå. Dryss over finhakket gressløk og kvern over et dryss med pepper. Servér.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.