Viltgryte

viltgryte 08

Viltgryte

By Jeanette Published: mai 1, 2016

  • Yield: Middag for 6 personer
  • Prep: 60 mins
  • Cook: 60 mins
  • Ready In: 2 hrs 0 min

Viltgryte er veldig godt året rundt. Mange lager dette på høsten, men jeg synes dette er så godt at retten duger året rundt! Reinsdyrskjøtt kan erstattes med elgkjøtt hvis man heller vil ha det.

Ingredients

Instructions

  1. Finn fram alle ingrediensene. Tips: Hvis du kjøper en dunk med rødvin, kan du fryse ned posen med den siste slanten. Legg den rett inn i fryseren slik den er med tut og det hele, og ta opp når du skal lage en rett med en slant rødvin.
  2. Kjøttet er aller best når du skaver det selv og kan velge hvilket kjøttstykke du vil ha. Her har jeg langreist mat, da jeg har vært så heldig å få kjøtt fra mine besteforeldre i Finnmark.
  3. Skav hele kjøttstykket i tynne skiver mens det er frossent.
  4. Grovhakk løk. Brun kjøttet sammen med løk og smør. Tilsett deretter sjampinjong, salt og pepper. Tilsett fond, bland inn med kjøttet.
  5. Tilsett alt det flytende. La gryta småputre i en halvtimes tid. Tilsett krydderet og rør godt. La småkoke en halvtime til. Smelt inn brunost og smak om det trengs mer krydder. Tilsett 1 ss maizennajevner mot slutten av koketiden hvis du ønsker en mer fyldig gryt(Husk at denne må røres ut/ristes ut i litt kaldt vann før den tilsettes gryten).
  6. Server med hjemmelaget potetmos og tyttebærsyltetøy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.