Firkantet to etasjes kake

Dina01

Firkantet to etasjes kake

By Jeanette Published: juni 30, 2016

 • Prep: 3 hrs 30 mins

Kake er gøy! Dette er varianten du kan lage når du har god tid. Det kommer fram både her og der at dette er en amatørlaget kake, men det spiller ingen rolle! Hiv på litt pynt her og der, og så ser kaken flott ut og vil imponere de aller fleste.

Ingredients

Instructions

 1. Start gjerne dagen i forveien med å lage blomstene. Du kjevler ut fondant og trykker de ut med fondantutstikker. Her er det greit å ikke kjevle fondanten for tynn. For å få 3D effekt, må de stivne i ønsket fasong over natten.
 2. Sett blomstene i bunnen av glass og skåler som passer til blomstene slik at kronbladene krummer oppover. Pakk resten av fondanten godt inn i plast, og sett alt i kjøleskap over natten.
 3. Jeg tok en jukseløsning og kjøpte inn to kakebunner. De fant jeg kun i rund fasong, og måtte derfor planlegge tilskjæring og sammensetning nøye for å få de til å bli ønsket kvadratisk størrelse i forhold til hverandre, og kakefatet.
 4. Dette ble byggverket, og jeg la lagene forskjellig, slik at det ikke ble tre av de små terningene du ser nede i høyre hjørne stablet oppå hverandre.
 5. Jeg dynket lagene med litt melk, i og med det var en kjøpekake og jeg ikke ville at kaken skulle bli tørr. Jeg la inn to lag med fyll i hver etasje; ett med pisket krem og syltetøy, og ett med romkrem og syltetøy. Stikk sugerør for støtte i det underste laget, og klipp de av en millimeter ned i kaken. Klipp til kakeunderlaget, og plassér oppå før du setter på neste etasje.
 6. Pisk krem. Bruk gjerne en teskje sukker og en halv teskje bourbon vanilje. Dekk hele kaken.
 7. Prøv å få kantene jevne og rette, og dra over med en pannekakespade/spatel. Sett kaken i kjøleskap mens du klargjør Royal Icing.
 8. Jeg kjevlet ut fondant, og skar den til i passe størrelse til hver side før jeg trykket det på. Jeg vekslet litt mellom hvor jeg festet lilla og hvit.
 9. Ta blomstene forsiktig ut av glass og eggeskåler. Hvis fondanten nå hadde vært veldig tynn, ville de gått i stykker.
 10. Start å pynte kaken. Pynten fester du med Royal Icing, og bokstavene kan også festes med et tynt strøk med vann på undersiden av bokstavene.
 11. Lag litt border av blomster for å skjule eventuelle glipper mellom fondanten. Spray eventuelt over med litt spiselig sølvspray, og så har du en festklar kake!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.