Hjortecarré med rødvinssaus

hjorte carre 15

Hjortecarré med rødvinssaus

By Jeanette Published: oktober 11, 2016

  • Yield: Middag for 2 personer
  • Cook: 60 mins

Hjortecarré var noe vi snublet over i ferskvaredisken på Meny en dag, og da havnet kjøttet selvfølgelig i handlevognen. Rødvinssaus er enkelt å lage fra bunnen av og smaker nydelig til hjort(Oppskrift fra Mariannmat.no). Server med en rotgrønnsakspure og du har et herremåltid!

Ingredients

Instructions

  1. Finn fram alle ingrediensene og la kjøttet romtempereres. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Start med å gni kjøttet med salt og pepper.
  3. Varm stekepannen med litt smør og olje. Bruk høy varme, og brun kjøttet på alle sider.
  4. Skrell grønnsakene og del de i terninger. Sett til koking i saltet vann. Kok til grønnsakene er møre. Tilsett smør og fløte. Kjør ingrediensene til en jevn puré med stavmikser. Smak til med salt og pepper.
  5. Kjøttet skal ha en kjernetemperatur på 59-60 grader, bruk steketermometer. Sett de inn i ovnen og følg med på temperaturen.
  6. Begynn på rødvinssausen i restene du har i stekepannen fra bruningen av kjøttet. Tilsett 1 ss smør. Finhakk løk og start med denne, sukker og rødvinseddikk.
  7. Vend i pannen til løken er blank. Tilsett deretter rødvin og la dette redusere til halvparten. Tilsett deretter buljong og la dette redusere til ca halvparten igjen. Smak til med salt og pepper mot slutten av koketiden.
  8. La kjøttet hvile i opptil 10 minutter før du skjærer i det.
  9. For å dele de opp, lirk kniven mellom beinene der de er leddet sammen.
  10. Server med saus og rotgrønnsakspuré.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.