Lasagne

lasagne 12

Lasagne

By Jeanette Published: oktober 12, 2016

 • Yield: Middag for 4 personer
 • Cook: 1 hr 30 mins

Lasagne er gjennom tidene manges favoritt. Dette er en rett som alltid burde lages fra bunnen av, og det er enkelt, men du må sette av litt tid. Du kan lage lasagne i mange varianter, men her kommer altså en av mine varianter. Kan tipse om at sist forsøkte jeg med chorizobiter i kjøttsausen, det var en suksess. Lykke til!

Ingredients

Instructions

 1. Du skal lage en kjøttsaus og en hvitsaus(bechamelsaus). Kjøttsausen tar ca 30 minutter å lage, og den kan stå å småkoke mens du gjør ferdig resten. Hvitsausen tar ca 15 minutter å lage. Sett ovnen på 210 grader.
 2. Start med å finhakke hvitløk og chili. Gulrøttene skrelles og deles i små terninger, og løken hakkes.
 3. Stek grønnsakene i olje til løken er blank. Jeg har brukt to typer olje, en med chili og en med basilikum, men vanlig olje går fint.
 4. Karbonadedeigen brunes i egen kasserolle(jeg brukte en 6 liters kasserolle) med salt og pepper. Tilsett deretter tomatpuré og rør inn. Deretter tar du oppi de hakkede tomatene, og grønnsakene. Tilsett vann og krydder. La dette småputre på platen mens du fortsetter med resten.
 5. Når du lager hvitsausen, skal du først lage en jevning. Smelt smøret. Deretter rører du inn melet, litt og litt, med konstant omrøring. Resultatet skal forsatt være flytende. Dersom dette blir en tørr klump har du brukt for mye mel i forhold til smør.
 6. Tilsett deretter melk, kun litt og litt, med konstant omrøring. Dette for å ikke få en klumpete saus. Når du har fått rørt sausen jevn, gir du den ett oppkok. Husk å røre hele tiden. Tilsett til slutt hvitt pepper, muskat og parmesan og rør godt.
 7. Jeg har brukt en form som er 20x27cm og ca 7 cm høy. Jeg legger 3 lag med pastaplater, og da i rekkefølgen hvitsaus - kjøttsaus - pasta.
 8. Avslutt med hvitsaus og legg deretter ost på toppen.
 9. Stek midt i ovn i 30 minutter. Sett på grill de siste tre minuttene hvis du mangler farge på toppen. La hvile 10 minutter før servering. Server gjerne med en salat og hvitløksbrød. Buon appetito!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.