Jaffa kjeks

jaffa-08

Jaffa kjeks

By Jeanette Published: desember 18, 2016

  • Yield: 12 stk
  • Prep: 60 mins

Jeg skal innrømme at jeg aldri har vært glad i Jaffakjeks, men disse er overraskende gode! Verdt å prøve! Eller sliter du med julegave til noen som har alt? Lag disse og gi bort på et fint glass eller i en kakeboks.

Ingredients

Instructions

  1. Jeg lager en tredjedel av oppskriften Henriettes cookies. Det jeg gjør forskjellig er at jeg lager de uten sjokoladebiter, og jeg lager de litt mindre og steker de 1-2 minutter lengre. Da blir de mer kjeks, enn cookies. Avkjøl på rist.
  2. Appelsinmarmeladen er hjemmelaget og jeg fikk den i gave av en kollega. Derav idéen om å lage Jaffakjeks. Jeg var usikker på om marmeladen ville sitte, så jeg prøvde å påføre på ene siden på halvparten, og på andre siden på resten. Det fungerte fint å legge marmeladen på toppen av kjeksene. Sett i fryseren. Jeg lot de stå over natten.
  3. Sjokoladen varmet jeg på full effekt i mikro i en skål i ett minutt. En type om gangen. Tok ut for så å sjekke om den var klar, men begge typene trengte en omgang til på ett minutt.
  4. Kjeksene dyppet jeg i den mørke sjokoladen og smurte den utover med en skje til den dekket marmeladen. Så satte jeg de inn i fryseren igjen mens jeg klargjorde den hvite sjokoladen.
  5. Den hvite sjokoladen brukte jeg en skje og rislet sjokoladen over kjeksene. Bon appétit!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.