Kirsebærlikør

kirsebaer-likor-04

Kirsebærlikør

By Jeanette Published: desember 11, 2016

  • Yield: 1,45 l drikke

Jeg var så heldig å få kirsebær fra en kollega, og frøs de ned da jeg ikke hadde en plan for hånden da jeg mottok de. Etterhvert så fant jeg ut at jeg hadde lyst å prøve meg på kirsebærlikør, men at den ikke skulle være for søt. Resultatet ble en noe sterk drikke, som jeg følte meg mer fristet til å kalle kirsebærshot heller enn likør. Neste gang vil jeg nok bruke en litt lavere prosent på spriten, samt litt mer sukker og legge til litt vanilje, kanel og nellik. Tross dette kan jeg si vi hadde et hyggelig middagsselskap med kirsebærshot attåt som var en hit. Samt gleder jeg meg å gi bort noen flasker til jul!

Ingredients

Instructions

  1. Sørg for at glasset du skal sette likøren på rommer minst 2 liter. Når likøren er klar etter ti uker, vil du trenge sil og trakt.
  2. Jeg hadde fryst bærene i forkant, da jeg fikk tips om at dette lønte seg for da skulle stenene være lettere å ta ut.
  3. Jeg tok vare på 15 av stenene jeg tok ut av bærene.
  4. Disse knuste jeg i en håndkle med en biffhammer.
  5. Mmmm.... Deilig! De lukter kirsebærmarsipan!
  6. Legg sukker, bær og knuste stener lagvis og hell over spriten. Lukk glasset. La stå en uke før du vender på glasset. Første gang vender du til alt sukkeret er oppløst, du vil nok se at det har lagt seg i bunnen. Etter dette vender du ukentlig på glasset uten å åpne lokket. La stå minst ti uker i romtemperatur.
  7. Små flasker fant jeg på Clas Ohlson til en rimelig penge. Jeg silte først drikken gjennom en vanlig sil, og deretter over i et beger med helletut gjennom en finmasket tesil.
  8. Deretter heller du over drikken i flaskene ved hjelp av en trakt.
  9. Pynt flaskene og du har fine, personlige gaver. God jul!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.