Kake med nektariner og romkrem

kake01

Kake med nektariner og romkrem

By Jeanette Published: september 24, 2017

 • Yield: 1 kake
 • Prep: 20 mins
 • Cook: 60 mins
 • Ready In: 1 hr 20 mins

Denne kaken ble til da jeg hadde en pakke romkrem og fem nektariner i kjøleskapet som jeg måtte få brukt opp pga holdbarhet. Kaken ble veldig saftig og god, og nektariner skal jeg absolutt bruke i kake flere ganger!

Ingredients

Instructions

 1. Finn fram ingrediensene og sett ovnen på 180 grader. Sett romtemperert smør og sukker til å piskes hvitt mens du fortsetter.
 2. Del nektarinene i båter, minst åtte båter per nektarin, gjerne tynnere. Legg i pose med 6 ss sukker og 2,5 ss kanel og rist.
 3. Tilsett egg, ett om gangen og pisk godt i mellom. Sikt mel med bakepulver inn i røren, vend forsiktig. Legg halvparten av nektarinbåtene i bunnen av en smurt form.
 4. Hell røren over og sett resten av nektarinene på toppen.
 5. Her valgte jeg å sette hele pakken med romkrem på toppen og strø over litt mandler. Resultatet blir at disse mandlene trekker ned i kaken, og til slutt vil mye av kakerøren ha forflyttet seg ut til siden, og i midten vil det være mye romkrem og en saftig del. Dersom du vil ha en mer fast kake, anbefaler jeg deg å steke kaken først i ca 20 minutter, og deretter tilsette litt romkrem på toppen, ikke hele pakken.
 6. Kaken ble stekt midt i ovnen i 50 minutter tildekket med sølvfolie. Deretter tok jeg av folien, strødde over litt mer mandler og stekte 10 minutter til.
 7. Avkjøl kaken før servering slik at den får tid til å sette seg. Jeg hadde kaken i kjøleskap over natten før jeg tok den med i selskap.
 8. Bon appétit!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.