Thai red curry suppe

Thaisuppe servert

Thai red curry suppe

VanskelighetsgradNo skills required!

Denne suppen passer perfekt nå på høsten. Fant denne på en av mine favorittblogger: trinesmatblogg.no Kos dere!
Oppskriften gir middag til 3 personer.

Mengde3 Porsjoner
Total tid55 minutter
 3 stk kyllingfilét
 3 stk sjalottløk
 2 fedd hvitløk
 1 stk rød paprika
 2 stk gulrot
 2 ts finhakket, fersk ingefær
 6 ts red curry paste
 1 stk fersk rød chili
 4 dl kokosmelk
 5 dl kyllingbuljonglages av 2 terninger
 1 ts sukker
 3 ts fish sauce
 3,50 ts soyasaus
 1 pk aspargesbønner(jeg fikk ikke tak i dette eller brekkbønner, så jeg endte opp med vanlig asparges)
 1 neve koriander
 ½ pk nudlerBroad Noodles
1

Del kylling i biter og stek i olje. Sett dette til siden.

2

Del løk i ringer, paprika og gulrøtter i strimler.
Finhakk chili, ingefær og hvitløk.
Del aspargesbønnene i to(her har jeg delt aspargesene i biter).

3

Gjør så klar buljongen(jeg koker opp vann i en vannkoker og blander ut buljongen i et desilitermål).

4

Fres løk, gulrot og paprika i en stor kasserolle i litt olje.
Tilsett hvitløk.
Ta ut av kasserollen og legg til side.

5

Fres opp curry med litt olje.
Tilsett chili og ingefær. La surre i ca 30 sekunder.
Tilsett kokosmelk og 3,5 dl buljong. Pass på at du får rørt ut curry'en ordentlig.
Spar på resten av buljongen.

6

Tilsett grønnsakene minus aspargesbønnene. Gi suppen et oppkok.
Ha i sukker, Fish Sauce og soyasaus. Kok i 5 minutter.

7

Putt oppi aspargesbønnene, resten av buljongen og nudlene(hvis de har koketid 5min) og la koke i 2 minutter.
Ha i kyllingen og la det koke 3 minutter.
Tilsett en liten neve hakket koriander rett før servering.

Ingredients

 3 stk kyllingfilét
 3 stk sjalottløk
 2 fedd hvitløk
 1 stk rød paprika
 2 stk gulrot
 2 ts finhakket, fersk ingefær
 6 ts red curry paste
 1 stk fersk rød chili
 4 dl kokosmelk
 5 dl kyllingbuljonglages av 2 terninger
 1 ts sukker
 3 ts fish sauce
 3,50 ts soyasaus
 1 pk aspargesbønner(jeg fikk ikke tak i dette eller brekkbønner, så jeg endte opp med vanlig asparges)
 1 neve koriander
 ½ pk nudlerBroad Noodles

Directions

1

Del kylling i biter og stek i olje. Sett dette til siden.

2

Del løk i ringer, paprika og gulrøtter i strimler.
Finhakk chili, ingefær og hvitløk.
Del aspargesbønnene i to(her har jeg delt aspargesene i biter).

3

Gjør så klar buljongen(jeg koker opp vann i en vannkoker og blander ut buljongen i et desilitermål).

4

Fres løk, gulrot og paprika i en stor kasserolle i litt olje.
Tilsett hvitløk.
Ta ut av kasserollen og legg til side.

5

Fres opp curry med litt olje.
Tilsett chili og ingefær. La surre i ca 30 sekunder.
Tilsett kokosmelk og 3,5 dl buljong. Pass på at du får rørt ut curry'en ordentlig.
Spar på resten av buljongen.

6

Tilsett grønnsakene minus aspargesbønnene. Gi suppen et oppkok.
Ha i sukker, Fish Sauce og soyasaus. Kok i 5 minutter.

7

Putt oppi aspargesbønnene, resten av buljongen og nudlene(hvis de har koketid 5min) og la koke i 2 minutter.
Ha i kyllingen og la det koke 3 minutter.
Tilsett en liten neve hakket koriander rett før servering.

Thai red curry suppe