
05 jun Bacon- og butterdeigssurret asparges
Disse kan serveres både som forrett og tilbehør. Lette å lage og populære rundt bordet. Jeg brukte omtrent en halvtime med ett ekstra sett hjelpende hender, før de skulle inn i ovnen og serveres til 10 mennesker. Skal du ikke lage til så mange, går det selvsagt kjappere enn hva jeg har oppgitt av minutter.
Sett ovnen på 200 grader varmluft. Ta ut butterdeigen fra fryseren og la den hvile noen minutter i romtemperatur før du starter.
Del baconstrimlene i to på langs.
Skyll aspargesen og kapp av ca 1cm av enden. Surr baconstrimlene rundt aspargesen med nok mellomrom til å kunne surre butterdeigen imellom.
Kjevle ut butterdeigen, og del opp i strimler. Dra litt forsiktig i hver strimmel for å lage de litt lengre før du surrer de rundt aspargesen.
Legg på stekebrett. Pensle med egg og strø deretter over salt og pepper.
Stek i ovnen i 18-20 minutter. Baconet bør ha en mørk fin farge, og butterdeigen må være gyllen.
Server mens de er varme. Perfekt ved siden av grillmaten. God middag!
Ingredients
Directions
Sett ovnen på 200 grader varmluft. Ta ut butterdeigen fra fryseren og la den hvile noen minutter i romtemperatur før du starter.
Del baconstrimlene i to på langs.
Skyll aspargesen og kapp av ca 1cm av enden. Surr baconstrimlene rundt aspargesen med nok mellomrom til å kunne surre butterdeigen imellom.
Kjevle ut butterdeigen, og del opp i strimler. Dra litt forsiktig i hver strimmel for å lage de litt lengre før du surrer de rundt aspargesen.
Legg på stekebrett. Pensle med egg og strø deretter over salt og pepper.
Stek i ovnen i 18-20 minutter. Baconet bør ha en mørk fin farge, og butterdeigen må være gyllen.
Server mens de er varme. Perfekt ved siden av grillmaten. God middag!