Bacon- og butterdeigssurret asparges

Disse kan serveres både som forrett og tilbehør. Lette å lage og populære rundt bordet. Jeg brukte omtrent en halvtime med ett ekstra sett hjelpende hender, før de skulle inn i ovnen og serveres til 10 mennesker. Skal du ikke lage til så mange, går det selvsagt kjappere enn hva jeg har oppgitt av minutter.

 2 bunter asparges
 3 pk bacon
 5 plater butterdeig
 1 stk egg
 Salt og pepper

1

Sett ovnen på 200 grader varmluft. Ta ut butterdeigen fra fryseren og la den hvile noen minutter i romtemperatur før du starter.

2

Del baconstrimlene i to på langs.

3

Skyll aspargesen og kapp av ca 1cm av enden. Surr baconstrimlene rundt aspargesen med nok mellomrom til å kunne surre butterdeigen imellom.

4

Kjevle ut butterdeigen, og del opp i strimler. Dra litt forsiktig i hver strimmel for å lage de litt lengre før du surrer de rundt aspargesen.

5

Legg på stekebrett. Pensle med egg og strø deretter over salt og pepper.

6

Stek i ovnen i 18-20 minutter. Baconet bør ha en mørk fin farge, og butterdeigen må være gyllen.

7

Server mens de er varme. Perfekt ved siden av grillmaten. God middag!