Brennende kjærlighet

Brændende kærlighed er en dansk rett som ofte serveres på valentinsdagen i Danmark. Oppskriften her er inspirert av retten, og jeg fant den på Matprat.no for flere år siden.
Oppskriften gir 4 porsjoner.

 10 stk poteter
 ½ stk purreløk
 2 stk terninger til grønnsaksbuljong
 200 g skogsbacon
 350 g sjampinjong
 2,50 dl lettmelk
 60 g meierismør
 90 g revet gulost
 ½ potte gressløk
 Salt og pepper

1

Finn fram det du trenger. La gjerne smør stå framme i romtemperatur til du skal bruke det.

2

Skrell og del opp poteter i terninger.
Dekk potetene med vann.
Tilsett hakket purreløk og buljongterningene.
Kok opp, og la småkoke i 20 minutter.

3

Mens du venter på at potetene skal koke, kan du skjære opp bacon og sjampinjong.
Vent med stekingen fram til potetene koker og du setter 20 minutter på kjøkkenklokken.

4

Husk at baconet gir fra seg mye fett, så det er ikke sikkert du trenger smør til stekingen.
Kvern over litt pepper ved steking.

5

Sil vannet av potetene når de er klare.
Mos sammen med smør og melk.

6

Rør inn osten til slutt sammen med salt og pepper.

7

Legg opp mosen på en tallerken. Legg stekt sopp og bacon oppå. Dryss over finhakket gressløk og kvern over et dryss med pepper. Servér.