Print Options:

Brennende kjærlighet

Mengde4 PorsjonerTotal tid55 minutter

Brændende kærlighed er en dansk rett som ofte serveres på valentinsdagen i Danmark. Oppskriften her er inspirert av retten, og jeg fant den på Matprat.no for flere år siden.
Oppskriften gir 4 porsjoner.

Brennende kjærlighet - servert

 10 stk poteter
 ½ stk purreløk
 2 stk terninger til grønnsaksbuljong
 200 g skogsbacon
 350 g sjampinjong
 2,50 dl lettmelk
 60 g meierismør
 90 g revet gulost
 ½ potte gressløk
 Salt og pepper
1

Finn fram det du trenger. La gjerne smør stå framme i romtemperatur til du skal bruke det.

Brennende kjærlighet - ingredienser

2

Skrell og del opp poteter i terninger.
Dekk potetene med vann.
Tilsett hakket purreløk og buljongterningene.
Kok opp, og la småkoke i 20 minutter.

Brennende kjærlighet - poteter

3

Mens du venter på at potetene skal koke, kan du skjære opp bacon og sjampinjong.
Vent med stekingen fram til potetene koker og du setter 20 minutter på kjøkkenklokken.

Brennende kjærlighet - sopp og bacon

4

Husk at baconet gir fra seg mye fett, så det er ikke sikkert du trenger smør til stekingen.
Kvern over litt pepper ved steking.

Brennende kjærlighet - stek sopp og bacon

5

Sil vannet av potetene når de er klare.
Mos sammen med smør og melk.

Brennende kjærlighet - potet klar for mosing

6

Rør inn osten til slutt sammen med salt og pepper.

Brennende kjærlighet - potetmos

7

Legg opp mosen på en tallerken. Legg stekt sopp og bacon oppå. Dryss over finhakket gressløk og kvern over et dryss med pepper. Servér.

Brennende kjærlighet - klar til å spise

Nutrition Facts

Porsjoner 0