Print Options:

Brokkolistuing

Mengde4 PorsjonerTotal tid30 minutter

Et godt alternativ til den mer anvendte soppstuingen. Denne passer som tilbehør til alle typer kjøtt og grillmat.
Passer også godt dersom du er på lavkarbo-diett.

Brokkolistuing - servert

 1 stk stor brokkoli
 1 pk baconca 115 g
 1 pk matfløte
 1 fedd hvitløk
 Meierismørtil steking
 Salt og pepper
1

Finhakk brokkoli og hvitløk. Skjær bacon i små biter.
Stek brokkolien myk med smør på høy varme. Skru ned til medium varme og tilsett hvitløk. La surre i noen minutter. Tilsett pepper(jeg bruker rikelig med pepper da fløten vil mildne smaken).
Sprøstek bacon i en stekepanne på siden. Tilsett litt over halvparten av fløten over brokkolien, og la det koke inn. Tilsett mer fløte litt etter litt, til du får ønsket konsistens. Det er ikke sikkert du vil trenge hele pakken, det kommer litt an på hvilken konsistens du foretrekker.

Brokkolistuing - finhakket

2

Smak til stuingen med salt og pepper, husk at baconet vil tilføre litt saltsmak. Tørk gjerne baconet på litt kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett. Bland mesteparten av baconet inn i stuingen rett før servering, og strø siste rest på toppen.

Brokkolistuing - nydelig tilbehør

Nutrition Facts

Porsjoner 4