Cakepops – kakekuler på pinne

Cake pops - kake på pinne

Cakepops – kakekuler på pinne

VanskelighetsgradDugelig

Prøve noe nytt? Hvorfor ikke lage kake på pinne? Har du lyst å imponere med bakingen så anbefaler jeg disse!
Denne oppskriften gir 30+ cakepops.

 1 stk kakebunngjerne brownie
 90 g smørmangde varierer litt i henhold til størrelse på kakebunn
 90 g kokesjokolademangde varierer litt i henhold til størrelse på kakebunn
 1 stk eggkan tilsettes dersom deigen smuldrer, se det an
 Oasis eller isoporfor å stikke pinnene nedi
 Krukke eller form til oasis/isopor
 Lollipop pinner evt grillspyd i treGrillspyd kan evt dekkes med papirsugerør
 SukkerfondantHvis du ønsker å lage roser
 Sjokolade til trekk på kuler
 Strøssel dersom du lager kuler
 Pynt til å skjule oasis/isoporfeks serpentiner
1

Du trenger en ferdig stekt kakebunn. Du vil også trenge noe å sette cakepopsene nedi for at de skal kunne stå. Jeg bruker oasis og blomsterpotter slik vist på bildet.

2

Jeg foretrekker å bruke brownie til kakekulene, da den er litt mykere inni, men fortsatt får litt knasene biter innimellom da den er hardere på toppen.
Her har jeg brukt en Brownie langpanne ferdigmix fra Toro. Smuldre kaken.
Smelt smøret og tilsett deretter sjokoladen i en kasserolle. Rør dette sammen, for så å jobbe dette inn i brownien.
Dersom du ikke klarer å få en fast deig, og det bare smuldrer, kan du ta litt mer smør og sjokolade, evt bruker du ett egg.

3

Lag kuler av deigen, klem ut mest mulig luft for å få kulene så faste som mulig.
Du vil ikke ha for store kuler, da de vil bli for tunge og stikker seg gjennom pinnen etter de er pyntet.
Sett i pinnene, og sett til avkjøling som vist på bildet. Dersom du bruker papirsugerør som jeg har gjort, må du ha trepinner inni, da sugerørene vil bøye seg etterhvert.
Tips: her kan du også smelte sjokolade og sette på tuppen av pinnen før du stikken pinnen i kulene.

4

Jeg pynter noen av kulene med sjokoladetrekk.
Jeg smeltet hvit sjokolade i vannbad som jeg farget med fiolett konditorfarge for at den skulle bli mest mulig grå. Og det fungerte heldigvis.
Dypp kakekulene i sjokoladen og strø straks over ønsket strøssel slik at den fester seg før sjokoladen stivner.
Settes kaldt slik at de får stivne.

5

Resten av kakekulene bestemte jeg meg for å dekorere med sukkerfondant.
Jeg kjevlet ut fondanten, og trykket ut syv sirkler til hver blomst. Jeg hadde en pepperkakeform, men du kan fint bruke et champagneglass til å lage sirklene.
Jeg festet de tre innerste først på toppen av kulen og la de litt inni hverandre, klemte de litt sammen slik at de festet seg til hverandre. De fire siste festet jeg én og én fra bunnen av kulen med et tynt lag vann jeg hadde strøket på med fingeren.
Bøy bladene litt utover og sett kaldt og tørt slik at fondanten får stivne.

6

Sett cakepopsene pent i krukker med pynt for servering.

7

Lykke til!

Ingredienser

 1 stk kakebunngjerne brownie
 90 g smørmangde varierer litt i henhold til størrelse på kakebunn
 90 g kokesjokolademangde varierer litt i henhold til størrelse på kakebunn
 1 stk eggkan tilsettes dersom deigen smuldrer, se det an
 Oasis eller isoporfor å stikke pinnene nedi
 Krukke eller form til oasis/isopor
 Lollipop pinner evt grillspyd i treGrillspyd kan evt dekkes med papirsugerør
 SukkerfondantHvis du ønsker å lage roser
 Sjokolade til trekk på kuler
 Strøssel dersom du lager kuler
 Pynt til å skjule oasis/isoporfeks serpentiner

Fremgangsmåte

1

Du trenger en ferdig stekt kakebunn. Du vil også trenge noe å sette cakepopsene nedi for at de skal kunne stå. Jeg bruker oasis og blomsterpotter slik vist på bildet.

2

Jeg foretrekker å bruke brownie til kakekulene, da den er litt mykere inni, men fortsatt får litt knasene biter innimellom da den er hardere på toppen.
Her har jeg brukt en Brownie langpanne ferdigmix fra Toro. Smuldre kaken.
Smelt smøret og tilsett deretter sjokoladen i en kasserolle. Rør dette sammen, for så å jobbe dette inn i brownien.
Dersom du ikke klarer å få en fast deig, og det bare smuldrer, kan du ta litt mer smør og sjokolade, evt bruker du ett egg.

3

Lag kuler av deigen, klem ut mest mulig luft for å få kulene så faste som mulig.
Du vil ikke ha for store kuler, da de vil bli for tunge og stikker seg gjennom pinnen etter de er pyntet.
Sett i pinnene, og sett til avkjøling som vist på bildet. Dersom du bruker papirsugerør som jeg har gjort, må du ha trepinner inni, da sugerørene vil bøye seg etterhvert.
Tips: her kan du også smelte sjokolade og sette på tuppen av pinnen før du stikken pinnen i kulene.

4

Jeg pynter noen av kulene med sjokoladetrekk.
Jeg smeltet hvit sjokolade i vannbad som jeg farget med fiolett konditorfarge for at den skulle bli mest mulig grå. Og det fungerte heldigvis.
Dypp kakekulene i sjokoladen og strø straks over ønsket strøssel slik at den fester seg før sjokoladen stivner.
Settes kaldt slik at de får stivne.

5

Resten av kakekulene bestemte jeg meg for å dekorere med sukkerfondant.
Jeg kjevlet ut fondanten, og trykket ut syv sirkler til hver blomst. Jeg hadde en pepperkakeform, men du kan fint bruke et champagneglass til å lage sirklene.
Jeg festet de tre innerste først på toppen av kulen og la de litt inni hverandre, klemte de litt sammen slik at de festet seg til hverandre. De fire siste festet jeg én og én fra bunnen av kulen med et tynt lag vann jeg hadde strøket på med fingeren.
Bøy bladene litt utover og sett kaldt og tørt slik at fondanten får stivne.

6

Sett cakepopsene pent i krukker med pynt for servering.

7

Lykke til!

Cakepops – kakekuler på pinne