Print Options:

Coleslaw

Mengde8 PorsjonerTotal tid1 hr 45 minutter

Nå som grillsesongen er i gang må tilbehøret på plass. Anbefaler virkelig å lage coleslaw selv framfor å kjøpe ferdig i butikk. Smaker så mye bedre og er enkelt å få til! Finnes i mange varianter med for eksempel rosiner, sennep, rødkål, ananas eller eple. Jeg har funnet en veldig god en på Trinesmatblogg.no som jeg absolutt kan anbefale!
Oppskriften er ganske stor, da jeg lagde for å ta med til grilling med 7 personer.

Coleslaw - grilltilbehør

 600 g hodekål
 2 stk gulrøtter
 3 ss salt
 2 stk syrlig eple
 2 dl Hellmanns majones
 1 dl crème fraîche
 4 ss sitronsaft
 3 ts sukker
1

Finn fram det du trenger. Jeg foretrekker Hellmanns sin majones, da jeg synes den passer best i coleslaw(smak og behag). Men for all del, bruk en annen type om det er det du har tilgjengelig.

Coleslaw - ingredienser

2

Start med å strimle hodekål og gulrøttene.
Disse skal trekkes med salt i en time, det vil gjøre grønnsakene mykere. Jeg saltet med flere spiseskjeer, og skylte med vann i en sil etter de hadde trukket ferdig.

Coleslaw - strimle fint

3

Strimle eplene og bland alle ingrediensene sammen.
Smak til med salt og pepper.
Jeg følte at det trengtes litt mer crème fraîche og majones, så jeg puttet oppi et par spiseskjeer ekstra av hver.
Nå har du coleslaw til hele grillkalaset! Kos dere!

Coleslaw - ferdig

Nutrition Facts

Porsjoner 8