Dobbelbakte poteter

Dobbelbakte poteter - inn i ovnen

Dobbelbakte poteter

VanskelighetsgradNo skills required!

Jeg er veldig glad i poteter i alle varianter, men denne er favoritten over alle favoritter!
Hun som lager disse bruker hvit cheddar som er sterkere på smak(jeg fant ikke dette i butikken) og gressløken mangler på mine bilder da det var tomt i butikken.
Oppskriften gir tilbehør til 6 personer dersom man kun spiser en halv potet hver. Disse er mektige, men så gode at man har lyst på én til!

Totaltid3 timer 20 minutter
 3 stk store poteter
 130 g meierismør
 ½ stk løk
 120 g cheddar
 ½ stk plante med gressløk
 1 pk matfløte
1

Sett ovnen på 200 grader.
Jeg skulle gjerne hatt tak i poteter med tykkere skall, slik at jeg bare prikker skinnet med en gaffel og legger de rett i ovnen. Men med litt folie klarer du fint å lage "potet-skåler" av poteter med tynt skall også.

2

Potetene var ganske store, så jeg bakte de i 2 timer og 15 minutter.
Ta ut potetene og la de avkjøle seg litt så du ikke brenner deg.
Del de i to slik at de ligger godt på et flatt underlag. Skrap ut poteten med en skje, og ta vare på skallet så du får en skål.

3

Finhakk løk og gressløk, og bland sammen med potet og smør.
Tilsett fløte til ønsket konsistens.
Smak til med salt og pepper.
Jeg sparte litt av osten til å ha på toppen, og blandet resten av osten inn i stappen.

4

Sett stappen i potetskålene, strø litt ost på toppen.
Legg tilbake i ovnen. Jeg satte ned temperaturen til 150 grader(grunnet kveldens stjerne, nemlig indrefilet av elgkalv, som lå i ovnen) og lot de stå 35 minutter. Du kan gjerne skru opp temperaturen og velge grillfunksjonen de siste minuttene, for å få en fin overflate på potetene.
God middag!

Ingredienser

 3 stk store poteter
 130 g meierismør
 ½ stk løk
 120 g cheddar
 ½ stk plante med gressløk
 1 pk matfløte

Fremgangsmåte

1

Sett ovnen på 200 grader.
Jeg skulle gjerne hatt tak i poteter med tykkere skall, slik at jeg bare prikker skinnet med en gaffel og legger de rett i ovnen. Men med litt folie klarer du fint å lage "potet-skåler" av poteter med tynt skall også.

2

Potetene var ganske store, så jeg bakte de i 2 timer og 15 minutter.
Ta ut potetene og la de avkjøle seg litt så du ikke brenner deg.
Del de i to slik at de ligger godt på et flatt underlag. Skrap ut poteten med en skje, og ta vare på skallet så du får en skål.

3

Finhakk løk og gressløk, og bland sammen med potet og smør.
Tilsett fløte til ønsket konsistens.
Smak til med salt og pepper.
Jeg sparte litt av osten til å ha på toppen, og blandet resten av osten inn i stappen.

4

Sett stappen i potetskålene, strø litt ost på toppen.
Legg tilbake i ovnen. Jeg satte ned temperaturen til 150 grader(grunnet kveldens stjerne, nemlig indrefilet av elgkalv, som lå i ovnen) og lot de stå 35 minutter. Du kan gjerne skru opp temperaturen og velge grillfunksjonen de siste minuttene, for å få en fin overflate på potetene.
God middag!

Dobbelbakte poteter