
06 sep Dobbelbakte poteter
Jeg er veldig glad i poteter i alle varianter, men denne er favoritten over alle favoritter!
Hun som lager disse bruker hvit cheddar som er sterkere på smak(jeg fant ikke dette i butikken) og gressløken mangler på mine bilder da det var tomt i butikken.
Oppskriften gir tilbehør til 6 personer dersom man kun spiser en halv potet hver. Disse er mektige, men så gode at man har lyst på én til!
Sett ovnen på 200 grader.
Jeg skulle gjerne hatt tak i poteter med tykkere skall, slik at jeg bare prikker skinnet med en gaffel og legger de rett i ovnen. Men med litt folie klarer du fint å lage "potet-skåler" av poteter med tynt skall også.
Potetene var ganske store, så jeg bakte de i 2 timer og 15 minutter.
Ta ut potetene og la de avkjøle seg litt så du ikke brenner deg.
Del de i to slik at de ligger godt på et flatt underlag. Skrap ut poteten med en skje, og ta vare på skallet så du får en skål.
Finhakk løk og gressløk, og bland sammen med potet og smør.
Tilsett fløte til ønsket konsistens.
Smak til med salt og pepper.
Jeg sparte litt av osten til å ha på toppen, og blandet resten av osten inn i stappen.
Sett stappen i potetskålene, strø litt ost på toppen.
Legg tilbake i ovnen. Jeg satte ned temperaturen til 150 grader(grunnet kveldens stjerne, nemlig indrefilet av elgkalv, som lå i ovnen) og lot de stå 35 minutter. Du kan gjerne skru opp temperaturen og velge grillfunksjonen de siste minuttene, for å få en fin overflate på potetene.
God middag!
Ingredients
Directions
Sett ovnen på 200 grader.
Jeg skulle gjerne hatt tak i poteter med tykkere skall, slik at jeg bare prikker skinnet med en gaffel og legger de rett i ovnen. Men med litt folie klarer du fint å lage "potet-skåler" av poteter med tynt skall også.
Potetene var ganske store, så jeg bakte de i 2 timer og 15 minutter.
Ta ut potetene og la de avkjøle seg litt så du ikke brenner deg.
Del de i to slik at de ligger godt på et flatt underlag. Skrap ut poteten med en skje, og ta vare på skallet så du får en skål.
Finhakk løk og gressløk, og bland sammen med potet og smør.
Tilsett fløte til ønsket konsistens.
Smak til med salt og pepper.
Jeg sparte litt av osten til å ha på toppen, og blandet resten av osten inn i stappen.
Sett stappen i potetskålene, strø litt ost på toppen.
Legg tilbake i ovnen. Jeg satte ned temperaturen til 150 grader(grunnet kveldens stjerne, nemlig indrefilet av elgkalv, som lå i ovnen) og lot de stå 35 minutter. Du kan gjerne skru opp temperaturen og velge grillfunksjonen de siste minuttene, for å få en fin overflate på potetene.
God middag!