Epleroser

Epleroser - servert

Epleroser

VanskelighetsgradKurant

Disse ser utrolig lekre ut og er lette å lage. Disse herlige, små kreasjonene går alltid ned på høykant når jeg serverer de. Kan for eksempel serveres varme sammen med vaniljeis eller vaniljesaus.
Oppskriften gir 6 stk.

Totaltid1 time
 2 stk røde epler
 ½ stk sitron
 Curd eller syltetøyJeg har brukt både pasjonsfrukt krem/curd fra Meny og aprikossyltetøy
 3 plater frossen butterdeig
 Malt kanel
 Vaniljepulver
 Melis
1

Sett ovnen på 190 grader og legg butterdeigsplatene på benken, én og én.

2

Klargjør en bolle med vann og saften av en halv sitron. Del eplene i to. Fjern kjernen. Del i tynne skiver.

3

Legg epleskivene oppi sitronvannet. Sett bollen i 3 min på full effekt i mikro, slik at epleskivene blir litt myke. Hvor lang tid skivene trenger i mikro avhenger litt av epletypen. Sett de inn igjen i ett minutt på full effekt hvis de fortsatt er harde. Gjenta hvis nødvendig med max ett og ett minutt om gangen.

4

Hell eplebitene over i en sil. Kjevle ut butterdeigen slik at den blir litt tynnere og større. Del den i to på langs. Fordel syltetøy på midten av remsen. Dryss over litt vanilje og kanel. Legg eplebiter oppå hverandre langs den ene kanten som vist på bilde.

5

Brett over kanten du ikke har epler på. Start å rulle fra den ene siden, og du vil få en liten butterdeigsblomst hvor epleskivene blir som roseblader.
Hvis epleskivene sklir unna, og kreasjonen ikke ser ut som forventet, ikke fortvil! Putt den oppi forma og dytt eplebitene litt hit og dit, og den vil bli fin når den er stekt!

6

Stek i midten av ovn i 45 minutter.

7

Sikt gjerne litt melis over før servering.
Bon appétit!

Ingredienser

 2 stk røde epler
 ½ stk sitron
 Curd eller syltetøyJeg har brukt både pasjonsfrukt krem/curd fra Meny og aprikossyltetøy
 3 plater frossen butterdeig
 Malt kanel
 Vaniljepulver
 Melis

Fremgangsmåte

1

Sett ovnen på 190 grader og legg butterdeigsplatene på benken, én og én.

2

Klargjør en bolle med vann og saften av en halv sitron. Del eplene i to. Fjern kjernen. Del i tynne skiver.

3

Legg epleskivene oppi sitronvannet. Sett bollen i 3 min på full effekt i mikro, slik at epleskivene blir litt myke. Hvor lang tid skivene trenger i mikro avhenger litt av epletypen. Sett de inn igjen i ett minutt på full effekt hvis de fortsatt er harde. Gjenta hvis nødvendig med max ett og ett minutt om gangen.

4

Hell eplebitene over i en sil. Kjevle ut butterdeigen slik at den blir litt tynnere og større. Del den i to på langs. Fordel syltetøy på midten av remsen. Dryss over litt vanilje og kanel. Legg eplebiter oppå hverandre langs den ene kanten som vist på bilde.

5

Brett over kanten du ikke har epler på. Start å rulle fra den ene siden, og du vil få en liten butterdeigsblomst hvor epleskivene blir som roseblader.
Hvis epleskivene sklir unna, og kreasjonen ikke ser ut som forventet, ikke fortvil! Putt den oppi forma og dytt eplebitene litt hit og dit, og den vil bli fin når den er stekt!

6

Stek i midten av ovn i 45 minutter.

7

Sikt gjerne litt melis over før servering.
Bon appétit!

Epleroser