Print Options:

Familiegrateng

Mengde8 PorsjonerTotal tid50 minutter

Denne er mild og fin, og du kan lure inn flere grønnsaker i oppskriften hvis ønskelig.
Planlegger å prøve med chili chorizo og persille neste gang.

Grategn

 4 stk lammepølserca 260g
 1 pk skinnfri kjøttpølse
 300 g pasta
 2 stk små løk
 3 stilker vårløk(jeg fikk tak i rød vårløk i dag)
 1 l lettmelk
 50 g smør
 3 ss mel
 250 g revet ost
 1,50 ss fersk timian
 1 ts Gastromat
 Salt og pepper
1

Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
Sett pastavann til kok, og sett i pasta når vannet koker og følg koketiden på pakken. Anbefaler litt olje i vannet slik at pastaen ikke kleber seg.

2

Del pølsene i skiver og stek de lett. Hell over i stor form.

3

Skjær opp løken, og fres i litt olje. Legg over pølsene i forma.
Kvern over salg og pepper etter smak. Dryss over timian.

4

Begynn på sausen. Først smelter du smøret. Deretter blander du inn mel til en jevning. Spe ut med melk under omrøring.
Gi sausen ett oppkok.
Tilsett 2/3 av osten, gastromat og litt salt og pepper.

5

Legg pasta over i formen, og hell ostesausen jevnt over.
Legg resten av osten på toppen.

6

Gratiner i ovn i 20 minutter, skru gjerne på grillfunksjon og juster varmen opp de siste to minuttene for å få litt farge og en fin stekeskorpe.

Nutrition Facts

Porsjoner 0