
01 jun Fylte butterdeigsnurrer
Disse lærte jeg å lage på et matlagingskurs i Plomari på den greske øya Lesvos. Kjempegode!
Oppskriften gir 10 stk.
Finn fram ingrediensene.
Sett ovnen på 200 grader.
Ta opp butterdeig fra fryseren og legg de på kjøkkenbenken.
Finhakk løken, og stek den i pannen med smør til den blir blank. Sett på et fat og legg i fryseren mens du klargjør resten, slik at den blir avkjølt.
Strimle skinken, rasp osten og finhakk persille (ca en neve med persille). Bland dette sammen med egg og fløte. Kvern over pepper. Bland inn den avkjølte løken.
Legg platene utover, la de gjerne ligge et par minutter hvis de enda er frosne. De tiner raskt, og må ikke bli for varme. Del en plate i to over midten, og kjevle firkantene til de blir ca 2mm tykke.
Legg noen spiseskjeer fyll på midten, og snurr endene sammen. Pass på at du lager luftehull/lommer. La steke til de blir gylne i fargen, ca 25 minutter. Server og kos deg!
Ingredients
Directions
Finn fram ingrediensene.
Sett ovnen på 200 grader.
Ta opp butterdeig fra fryseren og legg de på kjøkkenbenken.
Finhakk løken, og stek den i pannen med smør til den blir blank. Sett på et fat og legg i fryseren mens du klargjør resten, slik at den blir avkjølt.
Strimle skinken, rasp osten og finhakk persille (ca en neve med persille). Bland dette sammen med egg og fløte. Kvern over pepper. Bland inn den avkjølte løken.
Legg platene utover, la de gjerne ligge et par minutter hvis de enda er frosne. De tiner raskt, og må ikke bli for varme. Del en plate i to over midten, og kjevle firkantene til de blir ca 2mm tykke.
Legg noen spiseskjeer fyll på midten, og snurr endene sammen. Pass på at du lager luftehull/lommer. La steke til de blir gylne i fargen, ca 25 minutter. Server og kos deg!