Fylte butterdeigsnurrer

Fylt butterdeig - servert

Fylte butterdeigsnurrer

VanskelighetsgradNo skills required!

Disse lærte jeg å lage på et matlagingskurs i Plomari på den greske øya Lesvos. Kjempegode!
Oppskriften gir 10 stk.

Gir10 Porsjoner
Totaltid45 minutter
 1 stk liten løk
 160 g røkt skinke eller Bayonneskinke
 1 pk frossen butterdeigpakke med 5 plater
 180 g regato eller annen vellagret ost
 1 bunt fersk persille
 4 ss fløte
 1 stk egg
 Sort pepper
 Meierismør
1

Finn fram ingrediensene.
Sett ovnen på 200 grader.
Ta opp butterdeig fra fryseren og legg de på kjøkkenbenken.

2

Finhakk løken, og stek den i pannen med smør til den blir blank. Sett på et fat og legg i fryseren mens du klargjør resten, slik at den blir avkjølt.

3

Strimle skinken, rasp osten og finhakk persille (ca en neve med persille). Bland dette sammen med egg og fløte. Kvern over pepper. Bland inn den avkjølte løken.

4

Legg platene utover, la de gjerne ligge et par minutter hvis de enda er frosne. De tiner raskt, og må ikke bli for varme. Del en plate i to over midten, og kjevle firkantene til de blir ca 2mm tykke.

5

Legg noen spiseskjeer fyll på midten, og snurr endene sammen. Pass på at du lager luftehull/lommer. La steke til de blir gylne i fargen, ca 25 minutter. Server og kos deg!

Ingredienser

 1 stk liten løk
 160 g røkt skinke eller Bayonneskinke
 1 pk frossen butterdeigpakke med 5 plater
 180 g regato eller annen vellagret ost
 1 bunt fersk persille
 4 ss fløte
 1 stk egg
 Sort pepper
 Meierismør

Fremgangsmåte

1

Finn fram ingrediensene.
Sett ovnen på 200 grader.
Ta opp butterdeig fra fryseren og legg de på kjøkkenbenken.

2

Finhakk løken, og stek den i pannen med smør til den blir blank. Sett på et fat og legg i fryseren mens du klargjør resten, slik at den blir avkjølt.

3

Strimle skinken, rasp osten og finhakk persille (ca en neve med persille). Bland dette sammen med egg og fløte. Kvern over pepper. Bland inn den avkjølte løken.

4

Legg platene utover, la de gjerne ligge et par minutter hvis de enda er frosne. De tiner raskt, og må ikke bli for varme. Del en plate i to over midten, og kjevle firkantene til de blir ca 2mm tykke.

5

Legg noen spiseskjeer fyll på midten, og snurr endene sammen. Pass på at du lager luftehull/lommer. La steke til de blir gylne i fargen, ca 25 minutter. Server og kos deg!

Fylte butterdeigsnurrer