Gulrotsuppe

Gulrotsuppe - ferdig

Gulrotsuppe

VanskelighetsgradNo skills required!

Thao laget en veldig god gulrotsuppe til oss for noen uker siden, og her kommer oppskriften. Du kan gjerne avvike litt fra mengdene og freestyle etter eget ønske, her finner du tilnærmet mengdene som ble brukt. Smakte gjorde det hvertfall!
Middag til 4-6 personer.

Gir6 Porsjoner
Totaltid1 time
 1,50 kg gulrot
 400 g potet
 1 stk purre
 3 fedd hvitløk
 2 l grønnsaksbuljong
 1 beger kesam original
 1 stk fersk rød chili
 1 ts sukker
 1 ss saft av sitron
 Salt og pepper
1

Gjør klar gulrot og potet i biter, sett de gjerne i kaldt vann en times tid før du skal starte på suppen.
Hakk purre, hvitløk, ingefær og chili.
Klargjør buljong.
Fres purre, hvitløk, ingefær og chili i stor kasserolle.

2

Slå vannet av gulrot og potet, og fres sammen med resten i noen minutter.
Tilsett 1,5 l av buljongen og la det koke ca 10-15 minutter.
Bruk stavmikser, og lag en jevn suppe.
Smak til med kesam, salt, pepper, sukker og sitron mens suppen småkoker.
Tilsett mer buljong hvis suppen blir for tykk.

3

Server gjerne med ristet loff ved siden av.
Bon appétit!

Ingredienser

 1,50 kg gulrot
 400 g potet
 1 stk purre
 3 fedd hvitløk
 2 l grønnsaksbuljong
 1 beger kesam original
 1 stk fersk rød chili
 1 ts sukker
 1 ss saft av sitron
 Salt og pepper

Fremgangsmåte

1

Gjør klar gulrot og potet i biter, sett de gjerne i kaldt vann en times tid før du skal starte på suppen.
Hakk purre, hvitløk, ingefær og chili.
Klargjør buljong.
Fres purre, hvitløk, ingefær og chili i stor kasserolle.

2

Slå vannet av gulrot og potet, og fres sammen med resten i noen minutter.
Tilsett 1,5 l av buljongen og la det koke ca 10-15 minutter.
Bruk stavmikser, og lag en jevn suppe.
Smak til med kesam, salt, pepper, sukker og sitron mens suppen småkoker.
Tilsett mer buljong hvis suppen blir for tykk.

3

Server gjerne med ristet loff ved siden av.
Bon appétit!

Gulrotsuppe