Print Options:

Gulrotsuppe

Mengde6 PorsjonerTotal tid1 hr

Thao laget en veldig god gulrotsuppe til oss for noen uker siden, og her kommer oppskriften. Du kan gjerne avvike litt fra mengdene og freestyle etter eget ønske, her finner du tilnærmet mengdene som ble brukt. Smakte gjorde det hvertfall!
Middag til 4-6 personer.

Gulrotsuppe - ferdig

 1,50 kg gulrot
 400 g potet
 1 stk purre
 3 fedd hvitløk
 2 l grønnsaksbuljong
 1 beger kesam original
 1 stk fersk rød chili
 1 ts sukker
 1 ss saft av sitron
 Salt og pepper
1

Gjør klar gulrot og potet i biter, sett de gjerne i kaldt vann en times tid før du skal starte på suppen.
Hakk purre, hvitløk, ingefær og chili.
Klargjør buljong.
Fres purre, hvitløk, ingefær og chili i stor kasserolle.

Gulrotsuppe - fres

2

Slå vannet av gulrot og potet, og fres sammen med resten i noen minutter.
Tilsett 1,5 l av buljongen og la det koke ca 10-15 minutter.
Bruk stavmikser, og lag en jevn suppe.
Smak til med kesam, salt, pepper, sukker og sitron mens suppen småkoker.
Tilsett mer buljong hvis suppen blir for tykk.

Gulrotsuppe - stavmikser

3

Server gjerne med ristet loff ved siden av.
Bon appétit!

Gulrotsuppe - servert

Nutrition Facts

Porsjoner 0