Print Options:

Hamburgerbrød

Mengde4 PorsjonerPrep Time1 hr 18 minutterCook Time12 minutterTotal tid1 hr 30 minutter

Nå som grillsesongen er i gang, hvorfor ikke lage dine egne hamburgerbrød? Disse kan fint fryses. Det er lite arbeid å lage disse, men man må huske å beregne litt tid til heving.
Oppskriften gir 4 hamburgerbrød.

Hamburgerbrød - servert

 250 g hvetemel
 6 g tørrgjør (tilsvarer en halv pose)
 ½ ts salt
 1,50 ts sukker
 1,25 dl fløte
 ½ dl vann
 25 g smør
 valmuefrø
1

Bland alt det tørre i en bolle. Varm fløte og vann til det er fingervarmt, og rør sammen med innholdet i bollen. (Fingervarmt kjennes ut som "litt lunk". Kjennes den god og varm ut på fingertuppen, er blandingen sannsynligvis for varm og vil ta livet av gjæren. Så er her mitt beste tips å heller gå etter litt for kald, enn for varm væske hvis du er ny på gjærbakst.)
Kna inn smøret, og jobb deigen smidig. Tilsett litt ekstra hvetemel hvis deigen er veldig klissete. La heve lunt i minst 30 minutter(hev gjerne inni stekeovn på 40-45 grader med lokk). Del i fire, og klapp de ut til flate rundinger på stekepapir.

hamburgerbrød - del deigen i fire

2

Sett stekeovnen på 225 grader. La brødene etterheve lunt i 30 minutter til. Før du setter de inn i stekeovn, stryk over litt vann og strø på valmuefrø. Stek i 12 minutter.

hamburgerbrød - ferdig stekt

3

Server nystekte, hjemmelagde hamburgerbrød.

hamburgerbrød - hjemmelagd

Nutrition Facts

Porsjoner 0