Hjemmelaget pesto

Hjemmelaget pesto - servert

Hjemmelaget pesto

VanskelighetsgradNo skills required!

For en smaksforskjell på hjemmelaget og pesto på glass! Ja, jeg er den som ofte jukser, men det har litt med prisforskjell å gjøre, da du kan si at et glass koster cirka 15kr og ingrediensene til hjemmelaget kan vel ganges med 10 hvis du ikke har ingrediensene liggende. Men det er verdt pengene når du først lager egen pesto.
Holder i massevis til pasta for en middag til 2 personer.

Mengde2 Porsjoner
Total tid10 minutter
 30 g ristede pinkekjerner
 2 fedd hvitløk
 ½ plante basilikum
 2 ss revet parmesan
 1 ts saft av sitron
 1 klype pepper
 ½ dl olivenolje
 1 ts havsalt
1

Finn fram det du trenger.
Min inspirasjon til å lage pesto kom etter forslag fra en kollega da jeg hadde en plante basilikum jeg trenge å få brukt opp.

Pesto - ingredienser

2

Kvern pinjekjernene i en morter.

Pesto - pinjekjerner

3

Finhakk basilikum og hvitløk.
Bland alle ingrediensene sammen.

Pesto - finhakk og bland

4

Server gjerne over varm pasta med skinke.
Eventuelt tilsett fløte og du har en rask snaddermiddag.
God middag!

Pesto pasta - servert

Ingredients

 30 g ristede pinkekjerner
 2 fedd hvitløk
 ½ plante basilikum
 2 ss revet parmesan
 1 ts saft av sitron
 1 klype pepper
 ½ dl olivenolje
 1 ts havsalt

Directions

1

Finn fram det du trenger.
Min inspirasjon til å lage pesto kom etter forslag fra en kollega da jeg hadde en plante basilikum jeg trenge å få brukt opp.

Pesto - ingredienser

2

Kvern pinjekjernene i en morter.

Pesto - pinjekjerner

3

Finhakk basilikum og hvitløk.
Bland alle ingrediensene sammen.

Pesto - finhakk og bland

4

Server gjerne over varm pasta med skinke.
Eventuelt tilsett fløte og du har en rask snaddermiddag.
God middag!

Pesto pasta - servert

Hjemmelaget pesto