Hjortecarré med rødvinssaus

Hjortecarré med rotmos

Hjortecarré med rødvinssaus

VanskelighetsgradKurant

Hjortecarré var noe vi snublet over i ferskvaredisken på Meny en dag, og da havnet kjøttet selvfølgelig i handlevognen. Rødvinssaus er enkelt å lage fra bunnen av og smaker nydelig til hjort(Oppskrift fra Mariannmat.no). Server med en rotgrønnsakspure og du har et herremåltid!

Koketid1 timeTotaltid1 time
 1 kg hjortecarré
 1 ss meierismør(saus)
 1 stk sjalottløk
 1 ss rødvinseddik
 1 ts sukker
 2 dl rødvin
 4 dl kjøttbuljong
 3 stk gulrot
 2 stk pastinakk
 70 g meierismør(rotmos)
 1 dl fløte
1

La kjøttet romtempereres før du begynner. Sett ovnen på 200 grader.

Hjortecarré - Ingredienser

2

Gni kjøttet med salt og pepper.
Varm stekepannen med litt smør og olje. Bruk høy varme, og brun kjøttet på alle sider.

Hjortecarré - gni og brun

3

Skrell grønnsakene og del de i terninger. Sett til koking i saltet vann. Kok til grønnsakene er møre. Tilsett smør og fløte. Kjør ingrediensene til en jevn puré med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Hjortecarré - rotmos

4

Kjøttet skal ha en kjernetemperatur på 59-60 grader, bruk steketermometer. Sett inn i ovn og følg med på temperaturen.
Du kan gjerne ta ut kjøttet et par grader i før den når ønsket temperatur, da kjernetemperaturen ofte stiger en grad eller to mens kjøttet hviler.

Hjortecarré - temperatur

5

Lag rødvinssausen i restene du har i stekepannen fra bruningen av kjøttet. Tilsett 1 ss smør. Fortsett med finhakket løk, sukker og rødvinseddik.
Vend i pannen til løken er blank. Tilsett deretter rødvin og la dette redusere til halvparten. Tilsett deretter buljong og la dette redusere til ca halvparten igjen. Smak til med salt og pepper mot slutten av koketiden.

Hjortecarré - rødvinssaus

6

La kjøttet hvile i ca 10 minutter før du skjærer i det.
Når du deler de opp, lirk kniven mellom beinene der de er leddet sammen.

Hjortecarré - hvile

7

Server med saus og rotgrønnsakspuré.

Hjortecarré - klar for servering

Ingredienser

 1 kg hjortecarré
 1 ss meierismør(saus)
 1 stk sjalottløk
 1 ss rødvinseddik
 1 ts sukker
 2 dl rødvin
 4 dl kjøttbuljong
 3 stk gulrot
 2 stk pastinakk
 70 g meierismør(rotmos)
 1 dl fløte

Fremgangsmåte

1

La kjøttet romtempereres før du begynner. Sett ovnen på 200 grader.

Hjortecarré - Ingredienser

2

Gni kjøttet med salt og pepper.
Varm stekepannen med litt smør og olje. Bruk høy varme, og brun kjøttet på alle sider.

Hjortecarré - gni og brun

3

Skrell grønnsakene og del de i terninger. Sett til koking i saltet vann. Kok til grønnsakene er møre. Tilsett smør og fløte. Kjør ingrediensene til en jevn puré med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Hjortecarré - rotmos

4

Kjøttet skal ha en kjernetemperatur på 59-60 grader, bruk steketermometer. Sett inn i ovn og følg med på temperaturen.
Du kan gjerne ta ut kjøttet et par grader i før den når ønsket temperatur, da kjernetemperaturen ofte stiger en grad eller to mens kjøttet hviler.

Hjortecarré - temperatur

5

Lag rødvinssausen i restene du har i stekepannen fra bruningen av kjøttet. Tilsett 1 ss smør. Fortsett med finhakket løk, sukker og rødvinseddik.
Vend i pannen til løken er blank. Tilsett deretter rødvin og la dette redusere til halvparten. Tilsett deretter buljong og la dette redusere til ca halvparten igjen. Smak til med salt og pepper mot slutten av koketiden.

Hjortecarré - rødvinssaus

6

La kjøttet hvile i ca 10 minutter før du skjærer i det.
Når du deler de opp, lirk kniven mellom beinene der de er leddet sammen.

Hjortecarré - hvile

7

Server med saus og rotgrønnsakspuré.

Hjortecarré - klar for servering

Hjortecarré med rødvinssaus