Honningglasert laks

Laks - servert

Honningglasert laks

VanskelighetsgradNo skills required!

Skal du lage flere retter og trenger en enkel hovedrett som lager seg selv? Eller bare har litt lite tid på kjøkkenet etter en travel dag? Da er denne midt i blinken! Oppskriften fant jeg i et Tara-blad hos frisøren.

Totaltid20 minutter
 Salma laksMengde etter hvor mange du har til bords
 3 ss honningJeg brukte akasiehonning
 2 ss grov sennep
 ½ stk sitronJeg bruker både saften og skallet
 1,50 ts flaksalt
1

Sett ovnen på 175 grader.
Legg laksen i ildfast form.
Bland honning, sennep, salt, saften av en halv sitron og rasp sitronskallet med et finmasket rivjern. Rør godt sammen slik at honningen blir godt blandet med resten av ingrediensene.

2

Pensle laksen. Sett i ovnen 10 minutter på 175 grader. De siste 4 minuttene øker du temperaturen til 250 grader grill, slik at laksen får en fin farge.
Server gjerne med en enkel salat. For oppskrift til salat på bildet, søk opp "Kikert- og bønnesalat med hjemmelaget dressing og svinekoteletter" her på Krydderogkanari.

Ingredienser

 Salma laksMengde etter hvor mange du har til bords
 3 ss honningJeg brukte akasiehonning
 2 ss grov sennep
 ½ stk sitronJeg bruker både saften og skallet
 1,50 ts flaksalt

Fremgangsmåte

1

Sett ovnen på 175 grader.
Legg laksen i ildfast form.
Bland honning, sennep, salt, saften av en halv sitron og rasp sitronskallet med et finmasket rivjern. Rør godt sammen slik at honningen blir godt blandet med resten av ingrediensene.

2

Pensle laksen. Sett i ovnen 10 minutter på 175 grader. De siste 4 minuttene øker du temperaturen til 250 grader grill, slik at laksen får en fin farge.
Server gjerne med en enkel salat. For oppskrift til salat på bildet, søk opp "Kikert- og bønnesalat med hjemmelaget dressing og svinekoteletter" her på Krydderogkanari.

Honningglasert laks