Print Options:

Hvordan lage kake i to etasjer

Mengde1 Porsjon

Jeg blir alltid spurt om hvordan i alle dager jeg klarer å lage kaker med flere etasjer dersom jeg serverer en stablekake (en kake med flere etasjer). Sannheten er at dette ikke er vanskelig, men når jeg forklarer muntlig, er det mange som fortsatt tror at dette er veldig komplisert - noe det ikke er! Her viser jeg dere derfor enkelt med bilder hvilken teknikk jeg har brukt til kaker med 2 og 3 etasjer.

Stablekake - to etasjer

 Kakebunner som skal stables
 Sugerør i plast
 Kakeunderlag til mellomlag (eller annen ren papp som har plastfilm over seg)Både Panduro og Nille selger kakeunderlag i gull og sølv som kan klippes til riktig størrelse
1

Klipp til kakeunderlaget, slik at den passer bunnen til det laget som skal stables.

Stablekake - to etasjer - utstyr

2

Stikk sugerør gjennom kaken, unngå å bruke leddet til sugerør som er bøyelig.
Klipp av sugerøret 1mm ned i kaken.

Stablekake - sugerør

3

Her har jeg brukt 5 sugerør i en sirkel som pappbiten dekker, og en i midten.

Stablekake - støtte

4

Sett pappbiten oppå sugerør og legg kakebunnen oppå. Enkelt og greit!
(Hvis du leverer kaken fra deg til et selskap er det greit å informere om at den må spises lagvis, og at det er støttefunksjoner inni kaka som kan kastes etterhvert som de kommer fram, da de hverken kan spises eller gjenbrukes.)
Da er det bare å kose seg med pyntingen av kaken. Lykke til!

Stablekake - to etasjer