Indisk inspirert street food

wraps - kylling og garam masala

Indisk inspirert street food

VanskelighetsgradKurant

Her fikk jeg inspirasjon fra to artige karer på MTV; brothers green: eats. De har masse artige idéer og det var interessant med et litt annerledes matprogram.
Jeg måtte gjette meg litt fram, da jeg ikke fant igjen episoden på nett, men ble meget fornøyd. Gi denne en sjanse, da denne oppskriften ble helt super. Virkelig gode wraps!
Oppskriften er for 6 wraps.

Totaltid1 time
 700 g kylling lårfilét
 6 stk store tortillalefser
 6 stk egg
 1 flaske rapsolje
 125 g hvetemel
 35 g garam masala krydder
 1 stort beger matyoghurt naturell
 3 stk tomater
 1 stk rødløk
 30 g fersk ingefær
 1 stor neve fersk koriander
 2 stk padrone chili
 1 stk sitron
 3 blad fersk salvie
 3 fedd hvitløk
 1 glass mango chutney
1

Start med å sette oljen til varming.
Hell i en kasserolle eller stekepanne, la den være under halvfull, så det er altså ikke sikkert du trenger hele flasken. Varm oljen ved høy temperatur.
Jeg foretrekker en billig rapsolje. Så velger jeg også en litt mindre stekepanne, for å ikke bruke så mye olje.
Når oljen er varm, vil den bevege på seg. Du kan teste med evt en smule/brødbit, og oljen vil "kruse" seg rundt biten hvis den er varm nok. Du kan evt sjekke temperaturen da den skal ligge rundt 180 grader.
NB: aldri gå fra kjøkkenet når du varmer opp olje/friterer noe. Ha lokk tilgjengelig hvis uhellet skulle være ute. Aldri slokk med vann!

2

Lag en jevn, grønn paste av urter, ingefær, chili, hvitløk og saften av en sitron med en stavmikser.

3

Skjær opp kyllingen i biter.
Legg yoghurt i en skål, og bland mel og garam masala i den andre. Vend kyllingbiten inn i krydderet, deretter vender du den i yoghurten slik at den dekkes av et tynt lag. Deretter en gang til i krydderet. Legg oppi oljen for fritering.

4

La bitene få noen minutter i oljen, se til at de blir gjennomstekt.
Pass også på at du ikke friterer for mye om gangen slik at temperaturen synker. Pass også på at oljen er varm igjen til neste runde med fritering.
Jeg måtte fritere i mange runder da jeg hadde lite olje og måtte bruke en liten kasserolle, jeg holdt da kyllingen varm i stekeovnen i mellomtiden.

5

Tortilla lefsene steker du litt på hver side i olje i en stekepanne.
Deretter kakker du ett egg over, slår hull på plommen og fordeler utover.
Snu deretter wrapen så du får stekt egget fast i lefsen.

6

Legg opp wrap slik at egget blir med på innsiden. Fyll med kylling, tomatskiver, løkringer, grønn paste, mango chutney og servér.

7

Nyt måltidet!

Ingredienser

 700 g kylling lårfilét
 6 stk store tortillalefser
 6 stk egg
 1 flaske rapsolje
 125 g hvetemel
 35 g garam masala krydder
 1 stort beger matyoghurt naturell
 3 stk tomater
 1 stk rødløk
 30 g fersk ingefær
 1 stor neve fersk koriander
 2 stk padrone chili
 1 stk sitron
 3 blad fersk salvie
 3 fedd hvitløk
 1 glass mango chutney

Fremgangsmåte

1

Start med å sette oljen til varming.
Hell i en kasserolle eller stekepanne, la den være under halvfull, så det er altså ikke sikkert du trenger hele flasken. Varm oljen ved høy temperatur.
Jeg foretrekker en billig rapsolje. Så velger jeg også en litt mindre stekepanne, for å ikke bruke så mye olje.
Når oljen er varm, vil den bevege på seg. Du kan teste med evt en smule/brødbit, og oljen vil "kruse" seg rundt biten hvis den er varm nok. Du kan evt sjekke temperaturen da den skal ligge rundt 180 grader.
NB: aldri gå fra kjøkkenet når du varmer opp olje/friterer noe. Ha lokk tilgjengelig hvis uhellet skulle være ute. Aldri slokk med vann!

2

Lag en jevn, grønn paste av urter, ingefær, chili, hvitløk og saften av en sitron med en stavmikser.

3

Skjær opp kyllingen i biter.
Legg yoghurt i en skål, og bland mel og garam masala i den andre. Vend kyllingbiten inn i krydderet, deretter vender du den i yoghurten slik at den dekkes av et tynt lag. Deretter en gang til i krydderet. Legg oppi oljen for fritering.

4

La bitene få noen minutter i oljen, se til at de blir gjennomstekt.
Pass også på at du ikke friterer for mye om gangen slik at temperaturen synker. Pass også på at oljen er varm igjen til neste runde med fritering.
Jeg måtte fritere i mange runder da jeg hadde lite olje og måtte bruke en liten kasserolle, jeg holdt da kyllingen varm i stekeovnen i mellomtiden.

5

Tortilla lefsene steker du litt på hver side i olje i en stekepanne.
Deretter kakker du ett egg over, slår hull på plommen og fordeler utover.
Snu deretter wrapen så du får stekt egget fast i lefsen.

6

Legg opp wrap slik at egget blir med på innsiden. Fyll med kylling, tomatskiver, løkringer, grønn paste, mango chutney og servér.

7

Nyt måltidet!

Indisk inspirert street food