
09 sep Iskake med daim sjokolade
Kan lages i mange varianter. Rør inn annen sjokolade i isen, non-stop, nøtter, små biter av bær eller frukt, sjokoladesaus, lakrissaus, det du måtte ha lyst på!
Eggehviter stivpiskes. Tilsett litt og litt sukker mens du pisker for fullt. Marengsen er klar når den kleber seg på undersiden av en slikkepott uten å falle av. Rør forsiktig inn sitronskall.
Fordel i to runde 23cm springformer. Stek på 120 grader i 40 min til de er harde. Avkjøl begge.
Sett den ene marengsbunnen i fryseren.
Grovhakk daimen. Rør vaniljeisen myk og bland inn sjokoladen.
Dekk den iskalde marengsbunnen med daimisen.
Legg den siste marengsbunnen oppå.
Sett inn i fryseren minimum halvtime.
Dekorer med friske bær og stivpisket krem før servering.
Ingredients
Directions
Eggehviter stivpiskes. Tilsett litt og litt sukker mens du pisker for fullt. Marengsen er klar når den kleber seg på undersiden av en slikkepott uten å falle av. Rør forsiktig inn sitronskall.
Fordel i to runde 23cm springformer. Stek på 120 grader i 40 min til de er harde. Avkjøl begge.
Sett den ene marengsbunnen i fryseren.
Grovhakk daimen. Rør vaniljeisen myk og bland inn sjokoladen.
Dekk den iskalde marengsbunnen med daimisen.
Legg den siste marengsbunnen oppå.
Sett inn i fryseren minimum halvtime.
Dekorer med friske bær og stivpisket krem før servering.