Iskake med daim sjokolade

Iskake - servert

Iskake med daim sjokolade

VanskelighetsgradNo skills required!

Kan lages i mange varianter. Rør inn annen sjokolade i isen, non-stop, nøtter, små biter av bær eller frukt, sjokoladesaus, lakrissaus, det du måtte ha lyst på!

Mengde1 Porsjon
Total tid1 hr 30 minutter
 4 stk eggehviter
 2,50 dl sukker
 1 ts revet sitronskall
 100 g daim sjokolade
 1,50 l vaniljeis
 1 kurv jordbær
 1 pk kremfløte
1

Eggehviter stivpiskes. Tilsett litt og litt sukker mens du pisker for fullt. Marengsen er klar når den kleber seg på undersiden av en slikkepott uten å falle av. Rør forsiktig inn sitronskall.
Fordel i to runde 23cm springformer. Stek på 120 grader i 40 min til de er harde. Avkjøl begge.
Sett den ene marengsbunnen i fryseren.

Iskake - framgangsmåte

2

Grovhakk daimen. Rør vaniljeisen myk og bland inn sjokoladen.
Dekk den iskalde marengsbunnen med daimisen.
Legg den siste marengsbunnen oppå.
Sett inn i fryseren minimum halvtime.
Dekorer med friske bær og stivpisket krem før servering.

Iskake - pynt

Ingredients

 4 stk eggehviter
 2,50 dl sukker
 1 ts revet sitronskall
 100 g daim sjokolade
 1,50 l vaniljeis
 1 kurv jordbær
 1 pk kremfløte

Directions

1

Eggehviter stivpiskes. Tilsett litt og litt sukker mens du pisker for fullt. Marengsen er klar når den kleber seg på undersiden av en slikkepott uten å falle av. Rør forsiktig inn sitronskall.
Fordel i to runde 23cm springformer. Stek på 120 grader i 40 min til de er harde. Avkjøl begge.
Sett den ene marengsbunnen i fryseren.

Iskake - framgangsmåte

2

Grovhakk daimen. Rør vaniljeisen myk og bland inn sjokoladen.
Dekk den iskalde marengsbunnen med daimisen.
Legg den siste marengsbunnen oppå.
Sett inn i fryseren minimum halvtime.
Dekorer med friske bær og stivpisket krem før servering.

Iskake - pynt

Iskake med daim sjokolade