Italiensk suppe med kyllingboller

Fyldig suppe som metter

Italiensk suppe med kyllingboller

VanskelighetsgradNo skills required!

Oppskriften er fritt tolket, da jeg fikk et raskt tips mens vi satt i kantina og spiste lunsj her om dagen fra min kollega med italienske røtter. Har allerede laget suppen to ganger, og den er helt nydelig!
Oppskriften metter 4-5 personer.

Mengde6 Porsjoner
Total tid1 hr
 2 pk kyllingkjøttdeig
 6 fedd hvitløk
 1 stk fersk rød chili
 1,50 stk løk
 4 stilker stangselleri
 2 pk skogsbacon
 2 pk hakkede tomater
 2 l hønsebuljong
 5 stk gulrot
 1 pk kruspersille
 2 ts oregano
 2 ts paprikapulver
 100 g risoni
 4 ss Revet parmesan
1

Finhakk 3 fedd hvitløk og chili, for så å blande dette sammen med kyllingkjøttdeigen.
Jeg brunet små kyllingboller lett i pannen i litt olje og satte de til side.

2

Grovhakk bacon, selleri, løk og 3 fedd hvitløk.
Stek dette i gryta i litt olje til løken blir blank.

3

Start deretter med å tilsette en liter ferdig utblandet buljong.
Klargjør så en liter til med buljong, som du har på siden for etterfylling.

4

Tilsett skrelte og oppdelte gulrøtter.
Gi det hele et oppkok, og tilsett deretter mer buljong etter ønsket konsistens.

5

Tilsett finhakket persille, oregano, paprikapulver og kyllingkjøttbollene.
La suppen småkoke i ca 20 minutter.

6

Tilsett risoni og litt mer væske. Annen type pasta kan også brukes, for eksempel farfalle.
La det koke ca 8-10 minutter til.

7

Tilsett revet parmesan.
Smak til med salt og pepper.
La det småkoke i et par minutter, mens du smaker til suppen med mer krydder og parmesan hvis nødvendig.

Ingredients

 2 pk kyllingkjøttdeig
 6 fedd hvitløk
 1 stk fersk rød chili
 1,50 stk løk
 4 stilker stangselleri
 2 pk skogsbacon
 2 pk hakkede tomater
 2 l hønsebuljong
 5 stk gulrot
 1 pk kruspersille
 2 ts oregano
 2 ts paprikapulver
 100 g risoni
 4 ss Revet parmesan

Directions

1

Finhakk 3 fedd hvitløk og chili, for så å blande dette sammen med kyllingkjøttdeigen.
Jeg brunet små kyllingboller lett i pannen i litt olje og satte de til side.

2

Grovhakk bacon, selleri, løk og 3 fedd hvitløk.
Stek dette i gryta i litt olje til løken blir blank.

3

Start deretter med å tilsette en liter ferdig utblandet buljong.
Klargjør så en liter til med buljong, som du har på siden for etterfylling.

4

Tilsett skrelte og oppdelte gulrøtter.
Gi det hele et oppkok, og tilsett deretter mer buljong etter ønsket konsistens.

5

Tilsett finhakket persille, oregano, paprikapulver og kyllingkjøttbollene.
La suppen småkoke i ca 20 minutter.

6

Tilsett risoni og litt mer væske. Annen type pasta kan også brukes, for eksempel farfalle.
La det koke ca 8-10 minutter til.

7

Tilsett revet parmesan.
Smak til med salt og pepper.
La det småkoke i et par minutter, mens du smaker til suppen med mer krydder og parmesan hvis nødvendig.

Italiensk suppe med kyllingboller