
03 nov Italiensk suppe med kyllingboller
Oppskriften er fritt tolket, da jeg fikk et raskt tips mens vi satt i kantina og spiste lunsj her om dagen fra min kollega med italienske røtter. Har allerede laget suppen to ganger, og den er helt nydelig!
Oppskriften metter 4-5 personer.
Finhakk 3 fedd hvitløk og chili, for så å blande dette sammen med kyllingkjøttdeigen.
Jeg brunet små kyllingboller lett i pannen i litt olje og satte de til side.
Grovhakk bacon, selleri, løk og 3 fedd hvitløk.
Stek dette i gryta i litt olje til løken blir blank.
Start deretter med å tilsette en liter ferdig utblandet buljong.
Klargjør så en liter til med buljong, som du har på siden for etterfylling.
Tilsett skrelte og oppdelte gulrøtter.
Gi det hele et oppkok, og tilsett deretter mer buljong etter ønsket konsistens.
Tilsett finhakket persille, oregano, paprikapulver og kyllingkjøttbollene.
La suppen småkoke i ca 20 minutter.
Tilsett risoni og litt mer væske. Annen type pasta kan også brukes, for eksempel farfalle.
La det koke ca 8-10 minutter til.
Tilsett revet parmesan.
Smak til med salt og pepper.
La det småkoke i et par minutter, mens du smaker til suppen med mer krydder og parmesan hvis nødvendig.
Ingredients
Directions
Finhakk 3 fedd hvitløk og chili, for så å blande dette sammen med kyllingkjøttdeigen.
Jeg brunet små kyllingboller lett i pannen i litt olje og satte de til side.
Grovhakk bacon, selleri, løk og 3 fedd hvitløk.
Stek dette i gryta i litt olje til løken blir blank.
Start deretter med å tilsette en liter ferdig utblandet buljong.
Klargjør så en liter til med buljong, som du har på siden for etterfylling.
Tilsett skrelte og oppdelte gulrøtter.
Gi det hele et oppkok, og tilsett deretter mer buljong etter ønsket konsistens.
Tilsett finhakket persille, oregano, paprikapulver og kyllingkjøttbollene.
La suppen småkoke i ca 20 minutter.
Tilsett risoni og litt mer væske. Annen type pasta kan også brukes, for eksempel farfalle.
La det koke ca 8-10 minutter til.
Tilsett revet parmesan.
Smak til med salt og pepper.
La det småkoke i et par minutter, mens du smaker til suppen med mer krydder og parmesan hvis nødvendig.