Jack Daniel’s saus

Denne er perfekt til biffen! Ikke vær skeptisk selv om du ikke liker whiskey, denne er knallgod!

 1 dl Jack Daniel's whiskey
 1 stk løk
 4 stk sjampinjong
 Meierismør
 3 stk kjøttbuljong terninger
 1,50 dl fløte

1

Gjør klar buljongen. Jeg koker enkelt opp vann i vannkoker, og heller over i ett desilitersmål hvor jeg rører ut terningene. Bruk ca 1.5 dl vann og 3 terninger.

2

Kutt opp løk og sopp i små biter.
Stek løk og sopp med godt med smør. Hell over ca 1 dl Jack Daniel's. Ha et lokk tilgjengelig for å legge over for brannsikkerhetens skyld (aldri opplevd at dette er nødvendig, men "better safe, than sorry").
La dette koke opp.

3

Hell over i kasserolle, tilsett buljong og fløte. La dette småkoke i noen minutter.
Smak til med salt og pepper.
(Du kan også snu litt om på oppskriften hvis du ønsker en mer fremtredende whiskey-smak. Stek løk og sopp, kok inn med buljong og fløte til ønsket konsistens. Tilsett noen spiseskjeer whiskey før servering.)
Server til for eksempel biff, salat og fløtegratinerte poteter. God middag!