Print Options:

Jack Daniel’s saus

Mengde4 PorsjonerTotal tid20 minutter

Denne er perfekt til biffen! Ikke vær skeptisk selv om du ikke liker whiskey, denne er knallgod!

Jack Daniels saus

 1 dl Jack Daniel's whiskey
 1 stk løk
 4 stk sjampinjong
 Meierismør
 3 stk kjøttbuljong terninger
 1,50 dl fløte
1

Gjør klar buljongen. Jeg koker enkelt opp vann i vannkoker, og heller over i ett desilitersmål hvor jeg rører ut terningene. Bruk ca 1.5 dl vann og 3 terninger.

2

Kutt opp løk og sopp i små biter.
Stek løk og sopp med godt med smør. Hell over ca 1 dl Jack Daniel's. Ha et lokk tilgjengelig for å legge over for brannsikkerhetens skyld (aldri opplevd at dette er nødvendig, men "better safe, than sorry").
La dette koke opp.

3

Hell over i kasserolle, tilsett buljong og fløte. La dette småkoke i noen minutter.
Smak til med salt og pepper.
(Du kan også snu litt om på oppskriften hvis du ønsker en mer fremtredende whiskey-smak. Stek løk og sopp, kok inn med buljong og fløte til ønsket konsistens. Tilsett noen spiseskjeer whiskey før servering.)
Server til for eksempel biff, salat og fløtegratinerte poteter. God middag!

Nutrition Facts

Porsjoner 0