Japansk biffsuppe

Japansk biffsuppe - servert

Japansk biffsuppe

VanskelighetsgradNo skills required!

På tide å prøve noe nytt? Denne er spennende og god på smak.

Gir3 Porsjoner
Totaltid45 minutter
 4 stk terninger for kjøttbuljong
 1 l vann
 4 ss soyasaus
 2 stk lime
 1 fedd hvitløk
 1 stk fersk rød chili
 1,50 ss ingefær
 350 g ytrefilét av storfe
 ½ pk nudler
 2 stk rødløk
 130 g bønnespirer
 3 ss finhakket koriander
1

Finn fram alt du trenger.
Start med en kasserolle hvor du koker opp buljong. Når buljongen er klar, tilsetter du saften av 1,5 lime. Smak til med soyasaus. Soyasaus og lime skal balanseres, det skal ikke smake for mye soyasaus og ikke for mye lime, prøv deg fram.

2

Finhakk ingefær og hvitløk. Chili skjæres i ringer.
Tilsett i suppen og la dette småkoke.

3

Kjøttet skjæres i tynne skiver, og stekes raskt i olje med salt og pepper på hver side.
Kok samtidig nudlene etter anvist koketid på pakken oppi suppen.

4

Legg kjøttet til side med lokk, slik at det ikke blir kaldt.
Del opp løk i strimler og skyll bønnespirene.

5

Tilsett løk de siste 90 sekundene av koketiden, og bønnespirene det siste minuttet.
Tilsett koriander rett før du tar kasserollen av platen.

6

Server suppen med biff på toppen.

Ingredienser

 4 stk terninger for kjøttbuljong
 1 l vann
 4 ss soyasaus
 2 stk lime
 1 fedd hvitløk
 1 stk fersk rød chili
 1,50 ss ingefær
 350 g ytrefilét av storfe
 ½ pk nudler
 2 stk rødløk
 130 g bønnespirer
 3 ss finhakket koriander

Fremgangsmåte

1

Finn fram alt du trenger.
Start med en kasserolle hvor du koker opp buljong. Når buljongen er klar, tilsetter du saften av 1,5 lime. Smak til med soyasaus. Soyasaus og lime skal balanseres, det skal ikke smake for mye soyasaus og ikke for mye lime, prøv deg fram.

2

Finhakk ingefær og hvitløk. Chili skjæres i ringer.
Tilsett i suppen og la dette småkoke.

3

Kjøttet skjæres i tynne skiver, og stekes raskt i olje med salt og pepper på hver side.
Kok samtidig nudlene etter anvist koketid på pakken oppi suppen.

4

Legg kjøttet til side med lokk, slik at det ikke blir kaldt.
Del opp løk i strimler og skyll bønnespirene.

5

Tilsett løk de siste 90 sekundene av koketiden, og bønnespirene det siste minuttet.
Tilsett koriander rett før du tar kasserollen av platen.

6

Server suppen med biff på toppen.

Japansk biffsuppe